Folkloraši otvorili prostore u vojarni

Otvorenje prostorija FDPU subotu ujutro Folklorno društvo Pazin svečano je otvorilo svoje nove prostorije u prostorima bivše vojarne “Veli Jože” u Pazinu. Uz četrdesetak članova i uzvanika, prostor su simbolično otvorili najmlađi.

Prostorije koje su otvorene sastoje se od dva dijela. Prvi dio je uređen zajedno s Mješovitim pjevačkim zborom Roženice, a čini ga hodnik, čajna kuhinja i dva wc-a s predprostorom. Drugi dio su prostorije ukupne površine od 28 m2, koje su predviđene kao ured i prostor za instrumente, nošnje i rekvizite. Udio folklora u radovima na prostorijama bio je 105 tisuća kuna.

Folklorno Društvo Pazin zajednički dijeli s Limenom Glazbom Pazin veliku prostoriju, koja će se koristiti za održavanje plesnih probi. Ona se još uvijek uređuje, a folkloraši su u nju do sada u nju investirali oko 80 tisuća kuna.

Program je otvoren balunom najmlađih članova nakon kojih je predjednik društva, Davor Zović, prisutnima uputio nekoliko prigodnih riječi. Istaknuo je da je ovo prvi put u povijesti da društvo ima vlastite prostorije, za što je najviše zaslušan Grad Pazin. Zahvalio se i svim sponzorima i donatorima, posebno Zakladi “Adris” koja je u čak dva navrata prepoznala rad društva i financijski pomogla uređenje prostorija, ali i članovima društva koji su gotovo sve vrste radova izveli sami.

Gradonačelnik Renato Krulčić pohvalio je društvo, izrazio je zadovoljstvo novootvorenim prostorima, te spomenuo kako je u vojarni sada smješteno sve više udruga i kako je zadovoljan napretkom radovima i useljavanjem. Poželio je folklorašima još puno godina uspješnog rada.

Za kraj je gunjačka sekcija Folklornog društva Pazin izvela nekoliko pjesama dok su se prisutni počastili simboličnom zakuskom.

TČ / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.