Folklorni ansambl “Bitola” iz Makedonije u Pazinu

fa-bitola.jpgU subotu, 13. rujna 2008. godine Grad Pazin će u suradnji sa Folklornim društvom „Pazin“ ugostiti Folklorni ansambl „Bitola“ iz Makedonije. Susret se odvija na inicijativu predstavnika makedonske nacionalne manjine Istarske županije Todora Brdarskog, a uz potporu Grada Pazina.

U 20,00 sati u velikoj dvorani Spomen doma započet će zajednički koncert Akademskog folklora „Bitola“ i Folklornog društva Pazin. Uz program koji će prirediti 20-tak članova pazinskog folklornog društva nastupit će i preko 40 članova Akademskog Folklora Bitola. U Pazinu će nastupiti njihov orkestar od 9 muzičara, te 15 plesačica i 12 plesača.
Inače, u Folklornom Ansamblu ” Bitola”, participira svojim kontinuiranim učešćem, više od 300 djevojaka i momaka, raspoređenih u tri grupe prema njihovom uzrastu: Prva grupa: iznad 17 godina (studenti); druga: od 12 do 17 g. (omladinci), treća: od 7-12. g. (djeca). U okvirima Ansambla, rade dva orkestra i to: Orkestar narodnih instrumenata i Orkestar izvornih instrumenata. Visoku kvalitetu i rejting postigao je Ansambl, zahvaljujući izvanrednoj organizaciji s jedne kao i umjetničkoj zrelosti sa druge strane. Potvrda ove konstatacije, su mnogobrojni nastupi Ansambla, kako u Makedoniji tako i u inozemstvu. Na Međunarodnom festivalu u Hrvatskoj (Velika Gorica) Folklorni ansambl “Bitola” dobio je prvu nagradu za koreografiju i umjetnički nastup a na Međunarodnom festivalu u Poljskoj nagradu stručnog žirija za umjetnički nastup – Specijalnu nagradu ministra kulture za vrhunski nastup.

Ulaz na koncert je besplatan.

[youtube SL0AX2XLdUw]

4 komentara na “Folklorni ansambl “Bitola” iz Makedonije u Pazinu”

 1. uuu napisao:

  To treba doć vidit, isplatit će se vjerujte.

 2. ja napisao:

  da, definitivno se to isplati pogledat. prava je rijetkost da strani folkloraši dolaze u Pazin ovo je jedinstvena prilika, još ako umemo u obzir da makedonci imaju jedan od najboljih folklora na svijetu, onda o čemu govorimo…

 3. momce napisao:

  Bilo je fenomenalno!

 4. aleksandra napisao:

  najdobri sme samo taka treba da prodolzime inace da se isplatuva da go vidite nasiot folklor koj e eden od najdobrite so najteski cekori i dosta dobri koreografii pa zato sledniot pat ne propustajte da dojdete i da gledate :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.