Folklorno društvo Pazin na folklornom susretu u Italiji

fdp_2014_kastelOve se nedjelje u mjestu Villa Santina nedaleko Udina održava tradicionalni folklorni festival. Na ovogodišnjem, 55. izdanju, nastupiti će grupe iz Turske, Hrvatske i Italije. Hrvatsku će predstavljati Folklorno društvo Pazin koje na festival ide na poziv Ante Cukrova, regionalnog predsjednika CIOFF-a, međunarodne folklorne organizacije.

Na festivalu koji će se održati u sali don Luigi Fior nastupiti će, između ostalih, turski folklorni ansambl Basik iz Istambula, talijanski zbor “Voci del natisone”, folklorna grupa domaćina “Sot la nape” i Folklorno društvo Pazin. Program započinje u 20:45 sati. Pazinci će se na festivalu predstaviti tradicijskim plesovima i svirkom iz Istre, dajući naglasak na plesove koje su restaurirali i na taj ih način sačuvali od zaborava.

Folklorno društvo Pazin već je u nekoliko navrata predstavljalo Hrvatsku i kraj iz kojeg dolaze na međunarodnim susretima folklora. Tako su prošle godine nastupili na Prespanskoj berbi jabuka u makedonskom Resenu, prije toga u Mađarskoj, Sloveniji i Austriji.

FDP / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.