Folklorno društvo Pazin na gostovanju u Makedoniji

fa-bitola.jpgČlanovi Folklornog društva Pazin ovog su ponedjeljka krenuli put makedonskog Resena kako bi svojim nastupom obogatili kulturno-gospodarsku manifestaciju “Prespanska berba jabuka” kojom se obilježava početak berbe jabuka u toj makedonskoj regiji. Manifestacija osim kulturnih sadržaja obiluje i gospodarskim sadržajima poput stručnih skupova, gospodarskog sajma i raznih tribina.

Manifestacija se odvija u cilju bolje promocije grada Resena i cijele regije. Obzirom da su preko konzula Republike Hrvatske u Bitoli, gosp. Branka Maretića, uspostavili kontakt s Folklornim ansamblom Taše Miloševski iz Resena, pazinski su folkloraši pozvani kako bi cijeloj manifestaciji dali i međunarodni karakter. Sam poziv došao je od Gradonačelnika grada Resena.

Četrdesetak članova Folklornog društva Pazin u Makedoniji će nastupe imati dva dana, a preostala će dva dana u Makedoniji provesti razgledavajući prirodne ljepote. Ovo je drugi posjet pazinskih folkloraša Makedoniji, nakon što su 2009. godine bili sudionici 39. Ilindenskih dana u Bitoli.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.