Javne probe Folklornog društva Pazin u petak u Bunkeru

Folklorno društvo PazinFolklorno društvo Pazin po prvi puta organizira javne probe, i to ovaj petak, u pazinskom kafiću Bunker. Iako na svake probe društva, koje se redovito utorkom i petkom održavaju u prostoru dvorane Mirna, mogu doći svi zainteresirani, ovo je dodatna prilika da se svi zainteresirani upoznaju s radom društva, ali i dobra prilika da se kod novih članova razbije trema prilikom javnih nastupa.

Ovoga petka, u vremenu između 20:00 i 22:00 sati, u terminu redovnog održavanja proba, glazbena i pjevačka sekcija imati će probu u “Bunkeru”.  Ambijent “konobe” dodatno će približiti svim prisutnima starinski duh, vraćajući vrijeme unatrag svirkom i pjesmama. “Kako koncept nije zamišljen kao nastup, nego baš kao proba, siguran sam da neće biti treme i nekih novih ideja” doznajemo od predsjednika društva, Davora Zovića.

Na probi će se obrađivati Istarske i Dalmatinske plesovi i pjesme, pjevanje na tanko i debelo, svirka gunjaca kao i tradicionalno pjevanje iz ostalih dijelova Hrvatske.

AR / iPazin.net

5 komentara na “Javne probe Folklornog društva Pazin u petak u Bunkeru”

 1. xyz napisao:

  Ovo baš i nije neka fenomenalna ideja, nažalost. Folklor, prvenstveno asocira na ples i nošnje, a tek kasnije na pjevanje.
  Uz prostor u Mirni, pa u bivšoj vojarni, vi u – bunker?…
  Ponekad, promjene samo radi promjne i nisu neka bogzna kakva rješenja.

  1. Marko napisao:

   Ja mislim da ovo nije loša ideja, kao način približavanja folkora i samog Društva ostalima. Baš zato što folklor svih asocira samo na narodne nošnje i ples, u zadnjih se par godina krenulo i s gunjcima, pjevanjem (na tanko i debelo i dvoglasnim), a nedavno se išlo korak dalje: rekonstruirala se “lupačija” čime se zašlo malo i u običaje.

   1. Galjardo napisao:

    Odličan pravac. Samo naprijed.
    Bilo bi super kada bi se našlo snage volje i materijala za rekonstrukciju i običaja, nošnji, pjesama i talijanskog dijela populacije Pazina, pa i onog dijela hrvatskog sela koje nije plesalo “balun”.

  2. PR napisao:

   “Folklor, prvenstveno asocira na ples i nošnje” – tipični komentari onih koji ustvari nemaju pojma što je to uopće folklor….

 2. zyh napisao:

  lipi moj triba provat za znat, a ipak je to dobra prilika da se kod novih članova razbije trema prilikom javnih nastupa kako piše i u tekstu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.