Folklorno društvo Pazin upisuje nove članove

Folklorno društvo Pazin upisuje nove članove u dječju i odraslu sekciju plesača, te u sve sekcije svirača na narodne i tradicijske instrumente i kantadure (pjevače). Upisi i početak proba za sve sekcije će se vršiti u prostorijama FD Pazin, ulica 154. brigade HV (bivša vojarna „Veli Jože“) u Pazinu, u utorak i petak, 12. i 15. rujna 2017. godine, s početkom u 19:00 sati, kao i svakog sljedećeg utorka do kraja rujna. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 098/420-793; 095/420-7933.

Folklorno društvo Pazin djeluje kroz dvije sekcije mladih plesača (od 3 do 6 godina i od 7 do 13 godina), sekciju odraslih plesača, vokalnu skupinu Veteranke, sekciju pjevača na tanko i debelo, sekciju svirača na tradicijske instrumente, te tamburašku sekciju. Na svom repertoaru ima prvenstveno plesove i pjesme iz Istre, ali i plesove iz ostalih dijelova Hrvatske.

U proteklih je nekoliko godina Folklorno društvo Pazin pokrenulo i rekonstruiralo nekoliko starih, pomalo zaboravljenih običaja kao što su lupačija i skubačija. Svojim su djelovanjem pozvani na nastupe na nekoliko međunarodnih smotri folklora, a prisutni su i kroz razne oblike edukacije o istarskim plesovima, ali i tradiciji općenito.

Upisati se mogu djeca i odrasli, te se priključiti nekoj od grupa koje ih zanimaju. Svi su dobrodošli!

Web: www.fd-pazin.hr
Facebook: www.facebook.com/FolklornoDrustvoPazin
Instagram: www.instagram.com/fdpazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.