Foškići dobivaju kanalizaciju

Foškići dobivaju kanalizacijuRadovi napreduju prema planu, a Dragan Šipraka, direktor Usluge, ističe izuzetnu susretljivost vlasnika parcela budući da se na više mjesta treba kopati preko privatnog zemljišta.

Naselje Foškići na južnoj periferiji staropazinskog Novog naselja do kraja veljače sljedeće godine dobit će prvi put kanalizaciju. Osim toga, sva ostala infrastruktura za taj dio Grada Pazina bit će osuvremenjena i proširena, a električni i telefonski vodovi spušteni pod zemlju. Pazinska Usluga nedavno je počela graditi 950 metara kanalizacijskog kolektora koji će omogućiti priključivanje dvadeset i pet korisnika, odnosno cijelog naselja Foškići. Investicija je vrijedna 1,2 milijuna kuna, od čega 200 tisuća financiraju Hrvatske vode, a ostatak se plaća iz gradskog proračuna. Uz taj novac namjenski utrošen za izgradnju kanalizacije, HT ulaže još 50 tisuća kuna za premještanje telefonskih vodova pod zemlju, dok HEP s još 100 tisuća kuna pokriva isti posao za električne instalacije.

Vizura naselja Foškići tako bi se za nekoliko mjeseci trebala osloboditi sada brojnih upadljivih stupova i kablova. Radovi napreduju prema planu, a Dragan Šipraka, direktor Usluge, ističe izuzetnu susretljivost vlasnika parcela budući da se na više mjesta treba kopati preko privatnog zemljišta.

Međutim, to nije sve: u iste kanale položit će se i kablovi za javnu rasvjetu, za čiju je izgradnju, kad se završe ovi temeljni poslovi, planirano 270 tisuća kuna, a nakon što se zatrpaju svi iskopani kanali, početkom sljedeće godine dijelovi naselja trebali bi dobiti i asfalt, za što se u gradskom proračunu planira 300 tisuća kuna. Tako će u kratko vrijeme Foškići dobiti gotovo sve što je potrebno da bi se integrirali u urbano tkivo Pazina.

Davor Šišović
Glasistre.hr

2 komentara na “Foškići dobivaju kanalizaciju”

  1. mina napisao:

    napokon

  2. mina napisao:

    super

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.