Foto Ex Tempore: Pazinski samanj nekad i danas

2Društvo likovnih stvaratelja Pazin, Foto sekcija, Udruženja obrtnika Pazin organiziraju 15. natječaj, Pazin 2013. foto ex tempore koji će se održati u utorak, 07. svibnja 2013., imati će naziv Pazinski samanj nekad i danas.

NATJECATELJI

Pravo natjecanja imaju domaći i strani fotografi (profesionalci i amateri) koji ispune prijavnicu natječaja i pošalju je e-mailom do 06. svibnja 2013. godine do 24 h ([email protected])

Preuzmite prijavnicu:
prijavnica.doc

/ ispuniti samo točke A i B prijavnice /

Snimati se može cijeli dan od 00 do 24 h u utorak 07.svibnja 2013. bez ograničenja.

Mole se autori da svojim radovima dočaraju kontrast između tradicionalnog Pazinskog samlja i Pazinskog samlja 1860.

Lokacije snimanja mogu biti na području cijelog grada Pazina.

PREDAJA I PRIJAVA RADOVA

Mogu se prijaviti najviše tri rada isključivo u digitalnom obliku, a obrađeni radovi mogu biti crno-bijeli ili u boji, obrađeni ili ne.

Fotografije moraju biti u JPG formatu, u rezoluciji min. 2000×3000 pixela , min. razlučivosti 300 dpi s jasno vidljivim EXIF-om.

Foto uradak može imati maksimalnu veličinu od 15 MB i mora se slati jedna fotografija po e-mailu.

Izabrane fotografije će biti izrađene u formatu 20×30 cm te izložene u LG galeriji za Dan Grada Pazina.

U predmet e-maila napisati „Pazinski samanj nekad i danas“.

Fotografije i prijavnica / ispuniti točke A, B i C prijavnice / će se slati na e-mail: [email protected] najkasnije do 24,00 h 12. svibnja 2013.

Uz fotografije svaki autor mora ispuniti prijavnicu sa svojim imenom i prezimenom, adresom, telefonom, e-mailom i podacima o fotografijama (bez znakova č,ć,ž,š,đ ). Prijavnica je u prilogu. Svaka fotografija mora sadržavati broj i šifru (npr. 01_samanj.jpg)

Prihvaćaju se samo radovi koji su nastali na dan samlja u utorak 07. svibnja 2013. na utvrđenoj lokaciji spomenute tematike.

ODABIR NAJBOLJIH RADOVA

Stručnu komisiju za odabir i ocjenjivanje najboljih radova određuje organizator.

Nakon roka za predaju radova stručna komisija će odabrati fotografije za izložbu te izabrati tri najbolja rada koji će biti nagrađeni. Postoji mogućnost da se uz to dodijele i određene posebne nagrade što će zajednički odlučiti stručna komisija i organizator.

IZLOŽBA

Izložba će biti otvorena povodom Dana Grada Pazina na kojoj će se uručiti nagrade najboljima, a predsjednik stručne komisije proglasiti pobjednike.

POSEBNE NAPOMENE

Prijavom na natječaj sudionici natječaja su suglasni da se njihovi izloženi radovi arhiviraju u fotografskom fundusu DLS Pazin te da se mogu koristiti za jednokratno izdavanje promotivnog materijala izložbe bez naknade autoru.

Za eventualno komercijalno korištenje fotografija zainteresirani će se predhodno trebati dogovoriti za autorsku naknadu sa vlasnikom pojedine fotografije.

SMJEŠTAJ I PREHRANA

Svi učesnici će uz potvrdu o učestvovanju na Foto ex temporeu dobiti bon za jedan besplatan obrok i piće / info štand Udruženja obrtnika i grada Pazina u šatoru / .

Domaćin moli natjecatelje koji su zainteresirani za smještaj da se na vrijeme i unaprijed jave organizatoru kako bi im se olakšao postupak rezervacije smještaja.

EVENTI

Pazinski samanj se tradicionalno godinama održava od davne 1539. godine i predstavlja najveći pučki sajam u Istri.

Osim samlja i Foto ex temporea Pazinski samanj nekad i danas održava se i manifestacija 7. Gastro okusi Istre (tradicionalni event ugostitelja Istre), sajam antikviteta, Pazinski samanj 1860. te još mnoga druga popratna događanja.

Dragi natjecatelji, molimo Vas da ovaj natječaj proslijedite i Vašim poznanicima fotografima koje može zanimati naš projekt.

Radujemo se vašem dolasku te vas srdačno pozdravljamo.

za organizatora natječaja:

Zoran Kuhar,
voditelj Fotosekcije DLS Pazin

Naknadne obavijesti možete dobiti na mail:

[email protected]

FB event: Foto Ex Tempore: Pazinski samanj nekad i danas

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.