Foto vijest: Izgled dječjeg igrališta u Parku narodnog ustanka

2Kako biste vi riješili problem stalnog uništavanja dječjih igrališta u Pazinu?

izvor: Facebook

25 komentara na “Foto vijest: Izgled dječjeg igrališta u Parku narodnog ustanka”

 1. Ivica Šuran napisao:

  Mislim da bi osvjetljenje riješilo probleme. I možda live web cam ;)

 2. Aleks napisao:

  Lako, napravite i park za odraslije. Npr. šipke za zgibove za one koje vole trenirati.

 3. gamadii napisao:

  Problem bi se riješio tako da se napravi “Street workout park” gdje bi odrasli ljudi i djeca u slobodno vrijeme trenirali.

 4. Park napisao:

  To se nebi dešavalo da policija radi svoj posao,da tu i tamo prošeta po parkovima noćima.

 5. napredpazin napisao:

  možemo ići i korak dalje. to se ne bi dogodilo da su roditelji odgojili svoju djecu. ja ne znam kako meni takve stvari ne padaju na pamet.

  1. kilroy napisao:

   Slazem se vise od 100%.. Nisu rjesenje tehnologija, webcamovi, laserske zrake, truć-bla nego elementarna kultura, koju djeca moraju dobiti prvenstveno doma, a jos dio u skoli. A ovo doma je najvaznije

 6. parkić napisao:

  Ajmo si sad bit iskreni. Ovaj park i sve te igračke možda i jesu uništene ali i da ih nitko nije razbijao izgledale bi identično jer ova penjalica je postavljena pred koliko 15 godina najmanje a nitko ni ogradu nije pofarbao u svo to vrijeme.. Ljuljačke i vrtuljak isto tako. Tu stoje još otkad je Tito bio živ., jeli tko to ofarbao možda? Ovaj Grad je poznat po neodržavanju stvari., lako je prebaciti lopticu na mlade, pankere, itd… Problem je u Vama odraslima šta se prema vlastitoj imovini ponašate kao da je tuđa osim kad nađete interes za vlastiti dobitak., tj. da si zamračite koju stotinu kuna. Ali u zadnje vrijeme ste se toliko razbahatili da više ne mračite tako sitne iznose… sada su vam nule koje se broje u peticama jedini motiv za rad.

 7. Ivica Šuran napisao:

  jep, slažem se sa parkićem. prošlo je više od 30 godina a ne 15. usluga ili grad bi trebao zadužiti nekoga za održavanje, farbanje, nove daske za ljuljačke i skidanje onog plastičnog čuda, te svako toliko novi pijesak dobro bi došle

 8. . napisao:

  Ako nema svijesti i odgoja onda postoji policija. Slažem se da se u park nije ulagalo godinama ništa. Park za odrasle, dobra ideja. Dakle, Grade, malo truda za parkić a ne samo riječi.

 9. suzij napisao:

  Fora s tim parkom je da ga (unatoč neodržavanosti) koriste razne dobne skupine u različito doba dana – bakice i tete čuvalice s malom djecom (donji dio parka jutarnji sati ), roditelji s djecom (dio sa spravama, češće popodne i predvečer), klinci iz OŠ (dio sa spravama, prije i poslije škole), srednjoškolci i mladi (klupice, spomenik, prije i poslije škole, navečer, noć), ima, evo, i prijedloga da to bude (dijelom) park i za odrasle.

  U nekom, uvjetno rečeno, redizajnu i obnovi parka, te bi različite interese i potrebe građana trebalo prepoznati i ići im na ruku.
  …Na primjer, pada mi na pamet, tako da mala djeca mogu puzati (barem po dijelu parka) po održavanoj travi ili pijesku (bez ćikova i stakla), tako da se veća djeca mogu sigurno igrati i družiti u dijelu sa spravama, tako da postoje i sprave za odrasle, tako da postoje kamere tako gdje trebaju biti, tako da postoje kante za smeće i ćikove, i da postoje osvještavajuća upozorenja o odlaganju smeća i ćikova, o nerazbijanju stakla i vršenju nužde…
  Odnosno, malo više kulture i malo više poštivanja potreba drugih, i malo veće brige za park od strane Grada i Usluge, mogle bi parku dati mjesto kakvo i zaslužuje…onako velikom, zelenom i sjenovitom…

 10. .... napisao:

  Park za odrasle – veću glupost dugo nisam čuo. Naravno da je svaki park za sve ljude.
  Ovdje ne treba previše filozofirat. Napravljen je projekt 2010. godine kojeg su prihvatili predstavnici građana (gradski vijećnici), samo je potrebno pronaći novac i urediti ga. http://www.istarski.hr/sites/default/files/imagecache/node_view/wysiwyg_imageupload/3/Park%20narodnog%20ustanka.jpg
  Dotle, bi Usluga trebala daleko više brige voditi o tom parku. Nevjerojatno je da se svakih nekoliko godina, kako stasavaju nove generacije roditelja, ponovo ova tema mora stavljati na dnevni red. Uvijek se nanovo novopečeni roditelji s pravom iščuđuju nedovoljnoj brizi, zanemarenosti i neulaganju u ovaj park. Tu prije svega konačno treba reagirati Usluga i u godišnji program staviti pojačano održavanje, jer ako sad “interventno” počiste i urede za pola godine će biti isto.

 11. suzij napisao:

  Čekaj malo, a zašto se ne bi moglo filozofirati?

  Kakav projekt, gdje je predstavljen (osim vijećnicima)? Ova slika mi ne govori apsolutno ništa.

  Kao korisnicu parka, zanimalo bi me poslušati i pogledati što se s parkom (ne)planira, koliko je ideja promišljena i koliko se vodilo računa o korisnicima parka i njihovim potrebama, jesu li – na kraju krajeva – korisnici konzultirani?

  Park je javna površina, javna stvar, koja se tiče svih građana i malo je zastarjelo razmišljati na način – njega su prihvatili vijećnici, valjda se oko nekih komunalnih i životnih stvari može malo pitati i same građane? Malo deliberacije nikome nije naštetilo.

  Osim toga, ako se za taj projekt tolike godine ne može naći novce, onda možda to nije The projekt.

  Osim toga, što fali ideji parka i za odrasle? Parkova ima raznih, svaki park može biti za svakoga, ponekoga i nikoga. Dizajnom i sadržajem on se prilagođava potencijalnim korisnicima i nije isto osmisliti i promisliti park, ili tek toliko zasaditi tri stabla i eventualno postaviti 2 sprave.

  1. .... napisao:

   pa može se filozofirati… vidim da to ide… Za davanje odgovora građanima postoji služba u gradskoj upravi
   http://pazin.hr/index.php?kontakt
   Namjera mi je bila upozoriti da su se iste takve rasprave već vodile, da su takve rasprave dovele do prijedloga uređenja toga parka. Da je napravljen idejni projekt koji je usvojen (i nemalo plaćen!) na gradskom vijeću, ali da je realizacija za Pazin zasad očito još uvijek preskupa. Meni se taj projekt od početka činio previše fensi i preambiciozan. Tako je na kraju i ispalo. Nije se napravilo ništa, niti neće tako skoro. Rješenje vidim na tri načina: 1)pojačanom održavanju i eventualno postavljanju rasvjete parka, 2) iznalaženju novaca za realizaciju postojećeg projekta 3) pokretanju procedure putem gradskog vijeća da se projekt obnove parka izmijeni. Ne vidim četvrtog rješenja, a dok nije moguće 2. zalažem se za 1., jer je treće gubljenje vremena, dodatnih novaca s upitnim rezultatom. Naročito kad vidim ove nebulozne prijedloge o dobno ograničenim parkovima. Već vidim natpis: dozvoljeno samo mlađima od 10 godina u pratnji roditelja. Na drugom parku: Zabranjeno mlađima od 59 godina. :-D
   A šta ćemo s ljudskim pravima? :-)

   1. suzij napisao:

    “Namjera mi je bila upozoriti da su se iste takve rasprave već vodile, da su takve rasprave dovele do prijedloga uređenja toga parka.”

    To što se nekad o nečemu raspravljalo ne znači da rasprave o istom pitanju više ne smije biti. Upravo suprotno, raspravljati možemo uvijek i o svemu, ne vidim zašto bi to nekome smetalo.

    A ono što me zanima, nisam upućena, a voljela bih znati, ako se sjećaš, gdje su se sve vodile rasprave o tom parku i rješenju uređenja i na koji način? Je li bila i javna rasprava i je li bila posjećena? Odnosno, ono što me zanima je na koji se način došlo do rješenja koje je prihvaćeno na Vijeću?

   2. suzij napisao:

    “Naročito kad vidim ove nebulozne prijedloge o dobno ograničenim parkovima.”

    Preuveličavaš (strawman). Nitko nije spominjao “dobno ograničene parkove”.

 12. mama napisao:

  Obnoviti park, obavezno ograditi i na sve ulaze staviti znakove upozorenja … tako se to radi. ZABRANITI u PARKOVIMA obavezno: fotografiranje djece, korištenje alkohola i cigareta te odrediti-kako kaže Suzi Park po dobnim skupinama…svašta je moguće i svašta postoji samo nema realizacije. Ima i osoba koja je jednom napisala da se MI RODITELJI trebamo time baviti – nabaviti – platiti i preurediti ili traziti donacije okolo :) pa gledati kako se uništava park…i btw Komunalcima je nažalost prioritet trčkaranje po gradu i naplaćivanje parkinga i svaka čast za to ali kultura pišanja psa metar od mjesta na kojem beba sjedi i igra se je u Pazinu još uvijek normalna…čak uz zamolbu vlasnika da udalji psa…

  1. mirogojchek napisao:

   …ne sviđa mi se tvoja poanta,bazirana isključivo na zabranama.Park bi po meni,trebalo isprojektirati nanovo,maknuti derutne igračke i spomenik.Postaviti decentnu rasvjetu i gledati ga kao cjelinu,tj.da je cijeli u funkciji.Na drva postaviti mali natpis,koje su vrste,uglavnom da se djeca i odrasli osjećaju ugodno i opušteno.Smatram da je to poanta parka.

   1. mama napisao:

    Nisam za zabrane ali da su pravila ponašanja u parkovima jasno vidljiva svima :) a onima koji se istih ne pridržavaju treba davati kazne a ne okretati glavu…reći ću ti primjer kada su klinci bacali petarde u ovu plastičnu penjalicu a policajac ih je gledao sa Šetališta…i nastavio hodati…

   2. suzij napisao:

    I ja sam na tragu ovoga što mirogojchek piše, sviđa mi se gledanje parka kao cjeline i stavljanje te cjeline u funkciju u kojoj će se svi ugodno osjećati (dakle, bez zabrana, samo nekoliko zahvala na lijepom ponašanju :)).

    Jedino ne bih micala spomenik. Taj je spomenik prerastao svoju ulogu i funkciju, postao je spomenikom desetine generacija koje su na njemu provele dio svoje mladosti.

    Park, čak i takav kakav je, zapušten i jadan, već dugo zaokružuje cjelinu života u Pazinu – nonice čuvaju bebe koje kad malo narastu briju po pokidanim spravama i predpotopnim ljuljačkama, onda narastu još više pa briju po klupicama i kraj spomenika, onda još malo narastu pa dobiju svoje klince koje čuvaju one nonice ili ih sami paze dok se klinci spuštaju po najbržem toboganu u gradu….

 13. V napisao:

  Ovo je zanimljivo, pa bi mogli i sportaši i rekreativci trenirati i više boraviti u parku…+ zabavne su:)… http://www.foto-bohinj.com/fitnes-na-prostem-stara-fuzina/
  A za sprave za najmanje – kiparska radionica i/ili natječaj za rješenja sprava npr. od drva di bi se posebna pažnja usmjerila na didaktičku funkciju, različite teksture, rupe, udubljenja…sprava skulptura, unikatna, funkcionalana:)
  I da što više ljudi radi na osmišljavanju, uređenju i korištenju parka, pa bi nadam se i to doprineslo većem održavanju/manjem uništavanju.

 14. . napisao:

  Da li gradonačelnik grada Pazina čita naše komentare. Prijedlozi su pametni i nisu sigurno skupi. Puno gradova u parkovima posjeduje sprave za vježbanje Pa, Grade, napravi nešto konačno za građane grada Pazina ( za male i velike). Čujemo da je Grad ostvario i višak novca kojeg uvjek ima samo je krivo raspodjeljen.

 15. . napisao:

  Pogledajte gdje Slovenci imaju sprave za vježbanje. U prirodi. Svaka čast. Kako bi i nama to dobro došlo a služilo bi i za djecu i za odrasle i ujedno promocija zdravog života. GG RR AA DD EEEEEEE, čuješ li i vidiš li?????

 16. fit napisao:

  nemaju smao u prirodi. u ljubljani ima fitness parkova posvuda!

 17. ja napisao:

  Predlažem da se skupe potpisi građana za uređenje parka.

 18. suzij napisao:

  Evo teme i na forumu: https://www.ipazin.net/forum/

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.