Fotogalarija: Ljetni sportski kamp

2U organizaciji Sportske igraonice i sportske škole SPORT 4+ iz Pazina, prethodna dva tjedna dvadesetak djece svakodnevno se družilo u sklopu Ljetnog sportskog kampa.

Kamp je planiran kao nastavak cjelogodišnjeg programa Sportske igraonice i sportske škole SPORT 4+ koja već nekoliko godina godina djeluje u Pazinu, a s naglaskom na školi plivanja te unaprijeđenju općeg psihofizičkog statusa polaznika i njihovo druženje u pozitivnom, prirodnom okružju.
Program je koncipiran u trajanju od pet dana od ranih jutarnjih do poslijepodnevnih sati, uz osigurane obroke.

Dvadesetak djece u dobi od 4 do 9 godina, podjeljenih u dvije homogene skupine svakodnevno je uživalo u sportskim aktivnostima na rovinjskim i pulskim plažama.

Svi polaznici uspješno su završili program škole plivanja ponosno stekavši status plivača ili poluplivača. Najvažnije je, ističu treneri, da su djeca u takvom okruženju u potpunosti izgubila strah prema vodi i skakanju, a od početne bojazni prema skoku s povišenja ili plivanju u dubokoj vodi, prisutne kod pojedine djece, zadnjeg dana Kampa nije ostalo ništa.

Uz učenje plivanja, ronjenja i skakanja provodili su i razne druge sportske i zabavne aktivnosti.
U sklopu Kampa organizirano je i druženje s konjima, predavanje te ono najvažnije – jahanje na Ranchu Barba Tone u Manjadvorcima i u Konjičkom klubu Medulin. Većini djece to nije bio prvi susret s konjima jer su s trenerima tijekom godine već učili jahanje, no oduševljenja nije nedostajalo.

Treneri i polaznici posebnu zahvalu upućuju djelatnicima Pazinskog kolegija koji su rado popratili navedene aktivnosti osiguravši prijevoz u sve dane koje Savez sportova Grada Pazina nije mogao omogućiti.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.