Fotogalerija: Vrlo aktivna veljača za Radioklub Pazin

Radioklub Pazin imao je vrlo aktivan mjesec: od radionica za najmlađe, preko tehničkih predavanja do pomoći u organizaciji školskog i županijskog natjecanja tehničke kulture.

Nabavkom većeg dijela planirane opreme za učionicu Radiokluba Pazin stvorili su se uvjeti za nastavak predavanja i radionica za sve uzraste, te su tako microbit radionice započele 16. veljače. Interes djece i mladih ne posustaje, što posebno veseli organizatore. Obje radionice u veljači privukle su petnaestak osnovnoškolaca, od kojih su se neki podsjetili, a drugi po prvi puta susretli s microbit računalima. Voditelji radionice Ivan Guštin i Marko Pernić, uz pomoć Marka Češića, neumorno rade s učenicima, i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Za upise nije kasno, novi polaznici su dobrodošli i s njima se posebno radi, kako bi dostigli iskusnije.

 

U veljači su se održala i dva tehnička predavanja: Damir Bulić pričao je o konverzijama baza podataka, prezentirao alat kojega je sam izradio, te pokrenuo raspravu o tehnikama, mogućnostima i planovima za budućnost. Drugo predavanje održao je Marko Guštin, kojemu je ovo bio debitantski nastup na RKPedu programu, a pričao je o računalnom 3D modeliranju, uz demonstraciju nekoliko primjera.

Uz navedeno, Hrvoje Horvat pripomogao je organizaciji školskog, a kasnije i županijskog natjecanja mladih tehničara, za što je učenike pripremao u posebnom terminu, prema pripremljenom programu, u Radioklubu Pazin. Učenici su postigli odlične rezultate na školskom i pozvani na županijsko natjecanje, a s obzirom na odlične rezultate, najbolji će učenik, Martin Bertoša, biti pozvan na državno natjecanje mladih tehničara.

Svi programi Radiokluba Pazin otvoreni su za javnost i besplatni.

rkp.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.