Fotogalerija: Boćanje: Doigravanje u punom jeku

Boćari riječkog prvoligaša Vargona obranili su prošle godine osvojen naslov prvaka osvojivši titulu i u drugoj sezoni natjecanja u Istarsko-primorskoj juniorsko-kadetskoj regionalnoj ligi u kojoj se ove sezone natjecalo devet mješovitih žensko-muških ekipa, odnosno 80-ak mladih boćarica i boćara.

Riječani su u finalu doigravanja za naslov prvaka, odigranog u odličnoj organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina u dvorani Boćarskog centra Aleksandar Anzur, sa uvjerljivih 14:4 pobijedili Sveti Jakov iz Jadranova, dok je u susretu za 3. mjesto Pazin sa 16:2 savladao Buzet. Prethodno je u polufinalu Vargon nadvisio Buzećane 15:3, dok je Sveti Jakov sa 12:6 bio bolji od Pazinjana.

Pazin je ligu odigrato u sastavu: Dajan Jurman, Filip Matijašić, Adrian Radola, Dino Krizmanić, Aleks Brajković, Patrik Šestan, Martin Štihović, Antonio Juričić i Nino Majcan. Trener: Valter Ivančić.

Buzet je igrao u sastavu: Vedran Glavić, Karlo Pavletić, Dilan Kontić, Samuel Majcan, Filip Kajin, Simon Kajin, Leo Muzica, Luka Pastorčić, Filip Šarić i Lorna Klarić. Treneri Goran Krota i Branko Ratoša.

Osim pehara za prvaka, te medalja za četiri najbolje ekipe, dodjeljena su i priznanja najboljim boćarima prema najbolje ostvarenim rezultatima po disciplinama, a sve četiri nagrade otišle su u ruke juniorskog reprezentativca Matea Načinovića (Vargon) koj je u bližanju i izbijanju u krug ostvario 31 punat, u preciznom izbijanju 30 punata, u brzinskom izbijanju 43 pogotka, a u štafetnom izbijanju zajedno s klupskim kolegom Dariom Juričićem 49 pogodaka.

No, unatoč Načinovićevih četiri trofeja po disciplinama kada se u obzir uzmu i nastupi u svim ostalim disciplinama, pojedinačno klasično, parovi i trojke, za najboljeg boćara cijele lige izabran je Dario Juričić (Vargon), a za najbolju boćaricu naša već seniorska reprezentativka Carrolina Bajrić (ŠB Čavle). Najmlađi boćar koji je nastupio u ligi je Arian Travalja (ŠB Čavle) koji je rođen u studenom 2009. godine.

IBS

© iPazin.net portal 2001. - 2024.