Fotogalerija: Etno i jazz povezuju Istru i Dalmaciju

Na ovogodišnjem, desetom po redu, Last Minute Open Jazz festivalu, koje se kroz desetak dana održavao u Balama, Vela Luci i Lastovu, nastupili su jazz, etno i funk glazbenici koji, ponekad svirajući zajedno, nikog nisu ostavili ravnodušnim, a posebnu pažnju privukao je zajednički nastup Veje i B’s FUNstallationa.

Festival, organizaciji Tomislava Pavleke, vlasnika balskih Kamenih priča i Melite Lovričević, započeo je prvog dana kolovoza, u Balama, nastupom Ratko Divjak trija i BBBG feat. MAALO Big Band Funk Showa. Uslijedila su tri dana na kojima su nastupili Ratko Zjača kvartet, Melita Lovričević, Atma Mundi Ensemble, Veja i B’s FUNstallation.

Potonja dva sastava odvela su festival na hrvatske otoke Korčulu i Lastovo. Prvu večer, 6. kolovoza, u Vela Luci je već tradicionalno nastupio Oliver Dragojević s prijateljima Antoniom Serranom na usnoj harmonici i Elvisom Stanićem na gitari.

Sljedeće dvije večeri, 7. kolovoza u Vela Luci i 8. kolovoza u mjestu Lastovo na istoimenom otoku, nastupili su B’s FUNstallation, jazz band sastavljen od ponajboljih hrvatskih jazz glazbenika: Mirona Housera, Luke Žužića, Zvonimira Bajevića, Maria Bočića, Adriana Bernobića i Gorana Rukavine, te Veja, pazinski sastav kojega ne treba posebno predstavljati.

Iako je u Veloj Luci teško nadmašiti posjećenost Oliverovih koncerata, nešto manji broj posjetitelja sljedeći dan nije obeshrabrio glazbenike koji izvode nešto drukčiji repertoar. Nasuprot tome, na Lastovu je izgledalo kao da su svi stanovnici i gosti otoka tu večer došli na Dolac, središnje mjesto okupljanja u mjestu Lastovo.

Otočka publika odlično je prihvatila etno i jazz repertoar, a posebno su im se svidjeli elementi u kojima su se ova dva sastava “spojila” i zajedno muzicirala na pozornici. Vejina “Biži, biži maglina” tako je trajala neuobičajeno dugo i sadržavala dionice improvizacija i soliranja na puhaćim instrumentima, te pojačanom ritam sekcijom.

Dio atmosfere pogledajte ovdje: https://www.facebook.com/vejamusic/videos/10153999812407779/.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.