Fotogalerija: I Estonci zavolili pazinsku Veju

2Pazinska etno skupina Veja prošlog je tjedna bila na turneji u Poljskoj i Estoniji. Glavna stanica im je bila Viljandi Pärimusmuusika Festival u Estoniji gdje su održali dva koncerta.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku članka

Na putu iz Pazina prema Estoniji zaustavili su se u Gliwicama (Poljska) te su nastupili u Hemingway jazz baru koji se nalazi na glavnom gradskom trgu.

Trećeg dana putovanja stigli su u Viljandi, grad u području južne Estonije gdje se od 25.-28. srpnja 2013. godine održavao dvadeset prvi Viljandi folk festival.

Nastupom na prvom danu festivala u šatoru ispred 800 posjetitelja festivala Veja je zadobila puno novih fanova. Trećeg dana festivala a svojim drugim nastupom na festivalu, ovog puta na ruševinama starog kaštela kojeg je pratilo preko 1000 posjetitelja, oduševili su toliko publiku da su rasprodali sve CD-e koje su ponijeli iz Pazina.

Organizator je za zatvaranje festivala pozvao samo odabrane glazbenike da sviraju na pozornici. Među njima predstavljajući Hrvatsku našao se je i Goran Farkaš.

Treba spomenuti da se Vejin drugi nastup te Goranov nastup na zatvaranju festivala moglo pratiti uživo putem web stranice festivala – folk.ee

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.