Fotogalerija i video: Trijumfalni povratak Hannesa Archa u Rovinju

2Jučerašnja je utrka u Rovinju osim mnogo uzbuđenja donijela i mnoštvo iznenađenja. Arch se oporavio od lošeg početka sezone, Martin Šonka domogao postolja, a Mike Goulian ušao u Final 4. Matt Hall je zadržao kontinuitet, a zahvaljujući činjenici da Paul Bonhomme iz Rovinja odlazi samo sa jednim bodom, Australac sada ima 25 bodova, jednako koliko i britanski pilot.

Osim lošeg plasmana Bonhommea koji je u pretposljednjem krugu utrke prekoračio dopuštenu G-silu, najveće je iznenađenje bilo ispadanje Japanca Muroye, drugoplasiranog u kvalifikacijama. Japanac nije uspio ponoviti uspjeh iz 2014. kad je u Rovinju osvojio treće mjesto.

Šonka je u Final 4 krugu na stazu izašao prvi. Birao je čiste linije, nije griješio, a štoperica se zaustavila na 54.083. Nakon lošijeg početka sezone Hannesu Archu trebao je dobar rezultat. Sve one stotinke koje je propustio u prvom dijelu staze itekako je nadoknadio u drugom češkom pilotu oteo pobjedu. Sljedeći je na redu bio američki pilot Mike Goulian. Na stazu je ušao nešto opreznije, no brzo je uhvatio tempo i činilo se da grabi prema pobjedi, no trenutak dekoncentracije i njega je danas doveo do prekoračenja G-sile i skinuo s pobjedničkog postolja.

Zadnji je na stazu izašao Matt Hall koji je danas u Rovinju bio tako blizu svoje prve pobjede u karijeri. Stazu je napao smjelo, no ipak nedovoljno brzo pa je s 0.148 sekundi zaostatka za Archom na kraju bio sporiji i od Sonke koji danas u Rovinju slavi najbolji rezultat karijere.

“Na stazi sam bio miran i vrlo svjestan da takav moram i ostati,” rekao je Arch. “U finalu sam išao na čiste linije i nisam dopustio da me obuzme nervoza.

Arch se pobjedom u Rovinju vraća u borbu za naslov svjetskog prvaka, a Matt Hall počinje ubirati plodove dobre forme i kontinuiteta i na tablici se s 25 bodova izjednačio s vodećim Bonhommeom.

redbullairrace.com

Arch najavio dolazak Red Bull Air Race-a u Rovinj i sljedeće sezone

“Hvala navijačima u Rovinju i svima koji su vjerovali u mene. Stvarno je odličan osjećaj utrkivati se ovdje te se radujem utrci u Rovinju i sljedeće godine,” rekao je Arch te Matt Hall dodao “Svi se nadamo da ćemo se vratiti ubrzo u Rovinj”. Šonka je bio presretan: “Ovo je i moja domaća utrka. Puno je čeških navijača te u Rovinj i Istru dolazim često i na odmor.”

foto: iPazin portal

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.