Fotogalerija i Video: Karnevalske povorke najmlađih

Šareno, veselo, bučno i rasplesano bilo je u petak prije podne na pazinskim ulicama i Trgu slobode. Šestotinjak najmlađih, djece iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“ i učenika Osnovne škole „Vladimira Nazora“ prodefiliralo je gradom i zaplesalo na Trgu kako bi se zabavilo povodom ovogodišnjeg karnevala, ali i pokazalo svu kreativnost i maštovitost svojih kostima koje su vrijedno izrađivali proteklih tjedana zajedno sa svojim odgajateljicama, učiteljicama i roditeljima.

Prvi su sa Šetališta pazinske gimnazije prema Trgu slobode krenuli polaznici Dječjeg vrtića sa svojim tetama, njih oko 250 u 11 kostimiranih grupa, glazbenu pratnju i grupu „Tri praščića“.

Grupa Hihotići maskirala se u Ptičice, Prstići u Petra Pana i Zvončicu, a Zujalice su zamijaukale kao Tri mačke. Iskrice su svojim kostimima poručili „Poštujte naše znakove!“, grupa Mravići predstavila je veliko naselje Kućica, dok su dašak zimskog ugođaja donijeli Bubamarci kao Snjegovići i Listići maskirani u Jelkice. Glamurozni nastup imali su Tintilinići u povorci Prinčeva i princeza, a Leptirići i Cvjetići su u skladu s nazivima svojih grupa bili Gusjenice i Cvjetići. Mići meštri poručili su kako „Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje“ u veselom jatu Kokoški i pijetlova.

Na Trgu su se sve grupe pojedinačno predstavile okupljenim građanima uz animaciju volonterki DND Pazin Marine Sironić i Tamare Damijanić te zaplesale uz zabavnu dječju i karnevalsku glazbu.

Nakon vrtićke djece Šetalištem prema Trgu krenula je povorka od 350-ak učenika nižih razreda Osnovne škole u pratnji svojih učiteljica i djelatnika škole. I oni su pokazali svoju maštovitost u grupnim i pojedinačnim maskama kao klaunovi, kauboji, intelektualci, mornari, sportaši, ali i kao pankeri i rockeri. Bilo je tu i Batmana, Spidermana, Zorroa, indijanaca, vještica, pingvina i raznih drugih likova. U skladu sa nedavno uvedenih Zdravstvenim odgojem, dio učiteljica maskiralo se u liječnice i medicinske sestre. I osnovnoškolci su se predstavili publici na Trgu, a po povratku u školu, okupili su se u sportskoj dvorani gdje su nastavili s maskenbalom, plesom i raznim igrama.

iPazin.net

[fbvideo id=”569960933016871″ width=”500″]

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.