Fotogalerija: Krčki, kršanski i pazinski folkloraši zajedno na pozornici

Protekle je subote pazinsko Folklorno društvo održalo svoj Božićno-novogodišnji koncert. U sat i pol programa posjetitelji su imali prilike vidjeti plesove iz različitih dijelova Hrvatske koje su izvodili domaćini potpomognuti KUDom Poljice iz otoka Krka i KUDom Ivan Fonović Zlatela iz Kršana.

Tradicionalno su se za početak domaćinima predstavili najmlađi. Obje mlađe sekcije Folklornog društva Pazin, koje uključuju djecu od 3 do 7, te od 8 do 14 godina, otplesali su Rašpu, Cotić, Sette passi, te otpjevali Ne zna Tone i odrecitirali Ča da delan. Uvježbala je ih Vilma Mlekuš.

Zatim je uslijedila odrasla sekcija koja je otplesala najpoznatiji istarski ples Balun, te Valcer i Staru polku. Dvadesetak plesača praćena gunjačkim sastavom (Guido Fabris na harmonici, Marko Pernić na violini i Željko Farkaš na bajsu) impozantno je vladala pozornicom u velikoj koncertnoj dvorani pazinskog spomen doma. Nekim od plesača ovo je bio debitantski nastup, a pazinskom su se folkloru priključili pred nepuna tri mjeseca.

Gosti iz Krka predstavili su se svojim prepoznatljivim plesovima uz pratnju na sopile, pokazujući markantne narodne nošnje ovog otoka, te zanimljivu svirku dvojice mladića.

KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, pod vodstvom Zorana Karlića, pokazali su da imaju najbolje sopilaše u Istri, a i šire, ali i da podmlatkom i pjesmom na tanko i debelo aktivno rade na očuvanju kulturne nematerijalne baštine.

Ponovo su pozornicu preuzeli domaćini, koji su otplesali plesove Šibenskog zaleđa i otoka Murtera, a za sam kraj ostavili su dubrovačku poskočicu Linđo gdje je na lijerici debitirao Davor Zović.

iPazin.net / FDP

1 komentara na “Fotogalerija: Krčki, kršanski i pazinski folkloraši zajedno na pozornici”

  1. briškula napisao:

    Bravo folkloraši! Čestitke za odlično koncipiran i izveden program. Jedino je šteta da su zbog snijega mnogi bili spriječeni prisustvovati tako atraktivno složenom programu!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.