Fotogalerija: Limenjaci ispunili dvoranu unatoč snijegu

LGP_2014_2Pazinski su Limenjaci pred tradicionalno punom velikom koncertnom dvoranom pazinskog spomen doma, a pod dirigentskom palicom Petra Matoševića, održali još jedan vrlo zanimljiv koncert. Nešto manje božićnih pjesama i nešto više filmske glazbe, uz platno na kojem su se vrtili isječci iz filmova, obilježili su ovaj koncert i postavili nove standarde za Limenu glazbu Pazin.

Koncert je započeo skladbom Concerto d’amore. Zatim je uslijedila skladba Valcer br. 2 ruskog skladatelja Dmitrija Šostakoviča kojeg je aranžirao pazinski talent Aldo Foško. Aldo Foško, student pete godine glazbene akademije u Zagrebu, odsvirao je solo na sljedećoj skladbi Petite fleur (Florecita).

Gosti pazinske limene glazbe bio je također pazinski mješoviti pjevački zbog Roženice koji su samostalno izveli 5 skladbi, a u posljednjoj, Mozartovoj Pacem noel, im se pridružila instrumentalna pratnja domaćina.

Dva filmska hita, glazbe iz filma Gospodar prstenova i Pirati s Kariba bili su popraćeni filmskim isječcima koji su se iza pazinskih limenjaka vrtili na platnu, što je njihovoj izvedbi, uz upaljene lampice znad partitura, dalo poseban štih.

Još jedan solistički nastup imala je Nina Sinković, koja je na saksofonu besprijekorno izvela dionicu na skladbi Santana a portrait.

Nezaobilaznim Na ljepom plavom Dunavu pazinska limena glazba provela nas je kroz hodnike bečkih dvorova, da bi koncert tradicionalno završili Radetzkyim maršom.

Za bis je ostavljen swing klasik Sing sing sing. Voditeljica programa ove je godine bila Meri Simičić Beato.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.