Fotogalerija: Limenjaci zasjali u prepunoj dvorani

DSC_4408Broj posjetitelja Božićno-novogodišnjeg koncerta Limene glazbe Pazin redovno nadmašuje sva ostala događanja u gradu zajedno. Takva je bila i ova godina. Publika je sjedila po stepenicama i stajala uz prolaze velike dvorane pazinskog spomen doma da bi podržala rad Limene glazbe Pazin i za uzvrat dobila koncert očekivan cijele godine. A ovoga je puta dobila i mnogo više…

Najpoželjnijom istarskom dirigentskom palicom ove je godine vješto rukovao mladi, dvadesetjednogodišnji Petar Matošević, student pulske glazbene akademije. Izazovni program pripremao je intenzivno mjesec dana prije koncerta, što se i osjetilo u tonu pazinskih limenjaka koji su ove godine bili još bolji nego na što je zahtjevna pazinska publika navikla.

Tokom sat i pol, koliko je koncert trajao, redale su se skladbe poznatih svjetskih majstora. Koncert je tako otvoren pjesmom koja je domaćoj publici poznatija kao “Sad rastanka nam kucnu čas”, pravim imenom “Auld Lang Syne”. Uslijedila je “Joy to the world”, temeljena na Biblijskom 98. psalmu.

Dopadljivom igrom dirigenta i solista na trianglu publika se zabavila uz taktove Dvorakove “Antonin’s new world”, a splet božićnih pjesama “Dream in the silent night” bio je dovoljan da se dašak božićnog raspoloženja uvuče među publiku koja je svaku izvedbu odličnih pazinskih limenjaka popratila aplauzom.

Ovogodišnji gosti koncerta bila je ženska klapa Roč, pod vodstvom Alberta Zornade Kumeša, dobitnica raznih nagrada i brojnih prvih mjesta za najbolju klapu i izvedbu. Sedam žena vokalno izvelo je nekoliko prigodnih božićnih pjesama i tako dala članovima pazinske limene glazbe zaslužene trenutke predaha.

Prije nastavka koncerta, bivši predsjednik limene glazbe Pazin, Branko Družeta, osjećao se dužnim podijeliti dva priznanja. Prvo je otišlo u ruke bivšeg župana, Ivana Jakovčića, koji je, po riječima Družete, izuzetno pomagao limenu glazbu Pazin u svim trenucima i prigodama kada je to trebalo, na čemu su mu on osobno, a i cijela limena glazba Pazin, izuzetno zahvalni. Nagradu je, u Jakovčićevo ime, primio sadašnji župan Valter Flego, koji je koncert s užitkom promatrao iz prvog reda, a kojega je Družeta pozvao da nastavi u podršci koju je do sada pružao Jakovčić. Uz župana, u prvom su redu na koncertu bile i zamjenica Gradonačelnika Grada Pazina Mirjana Galant i pročelnica za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč.

Druga je zahvalnica otišla u ruke bivšeg dirigenta, profesora Miloša Pernića, koji se prihvatio uloge dirigenta limene glazbe Pazin u trenucima kada je glazba proživljavala svoje najteže trenutke i ponovno osigurao temelje za njen daljnji rad i sljedeće uspjehe. Taj je nesebični trud prepoznala i publika koja je, skoro najvećim aplauzom te večeri, podržala uručenje priznanja.

Sadašnji predsjednik limene glazbe Pazin, bivši pazinski gradonačelnik Neven Rimanić, zahvalio se publici koja je došla u ovom broju i koja iz godine u godinu podržava rad limene glazbe, a zbog kojih se ovaj koncert i održava.

Nastavak koncerta započeo je zahtjevnom skladbom “Bohemian rhapsody”, pjesmom koja se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najbolja pjesma na svijetu, a za koju je glazbu napisao Freddie Mercury. U markatnoj izvedbi solo dionice su odsvirali Radenko Sloković na saksofonu i Vlarijel Kocijančić na trubi.

Još jedna božićna pjesma, “I saw mommy kissing Santa Claus”, bila je uvetira u najpoznatiji svjetski valcer “Na lijepom plavom Dunavu” koji je ove godine odsviran u nešto drukčijem aranžmanu od onoga na koji smo navikli. Koncert je zatvoren “Radetzky marschom” u tradicionalnoj sinergiji dirigenta, publike i limenjaka.

Nezasitnoj pazinskoj publici to nije bilo dovoljno, te su aplauzom zatražili još jednu izvedbu, popularni bis, za što su pazinski limenjaci odabrali malo drukčiju, swing verziju pjesme s kojom su koncert i započeli.

iPazin.net

2 komentara na “Fotogalerija: Limenjaci zasjali u prepunoj dvorani”

  1. laik napisao:

    Moglo bi se reć da je bilo uobičajeno odlično, ali izvedbom “Bohemian rhapsody” nadmašili su sami sebe. Kad te prođu trnci, onda znaš da je to nešto posebno.

    Primjedba gre jedino na usiljeno pozdravljanje i nagrađivanje političara, ali izgleda da se ne more bez tega.

  2. . napisao:

    sve super, samo dogodine nas oslobodite ženske klape koja je i lani i ove godine bila loša

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.