Fotogalerija: Mladi pazinski folkloraši u Božićno-novogodišnjem ruhu

fdp_2013_41Dvadesetak članova najmlađih sekcija Folklornog društva Pazin održali su u subotu svoj Božićno-novogodišnji koncert, na kojemu su još jednom pokazali kako neprestano rade na očuvanju tradicije prvenstveno Istarskog poluotoka, ali i drugih dijelova Hrvatske. Za nagradu im je u goste došao i Djed Mraz koji ih je obradovao darovima. Prostorija Folklornog društva Pazin u prostorima bivše vojarne i ovoga je puta bila ispunjena publikom koja je došla podržati rad mladih folkloraša.

Koncert je otvorila sekcija namlađih članova, onih od 3 do 7 godina, koji su izveli recitacije Ča da rečen, Tri nonice, Moja zemlja, Tone Balone i Tovar, a zatim su otpjevali pjesme Ne zna Tone, i Biži, biži maglina, uz pratnju Gorana Farkaša na mihu. Da znaju i plesati pokazali su plesovima Rašpa i Balo de cussin, koje su izveli uz pratnju Marka Pernića na harmonici i Guida Fabrisa na bajsu.

Nešto stariji članovi, oni koji već idu u osnovnu školu, otplesali su zatim Balun, Sette pasi i Dolenjski valcer, a posebno je bila zanimljiva izvedba Cotića, plesa kojega je Folklorno društvo Pazin spasilo iz zaborava i kojega još uvijek samo oni izvode. Kratki glazbeni predah između plesova upriličili su Alanis Lušetić na bajsu i njezin učitelj Marko Pernić na violinu izvedbom Mihčeve polke.

Mlađa sekcija u skupini odraslih nastupila je posljednja, a predstavila se izvedbom splitskih plesova Monfrina i Kvadrilja.

Dok su svi zajedno pjevali “Zvončiće”, u prostoriju je došao Djed Mraz, koji je obradovao sve mališane i podijelio im poklone, nakon čega su svi zajedno zapjevali i zaplesali uz svirku najmlađih harmonikaša Matka Kotige i Matea Križmanića.

iPazin.net

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.