Fotogalerija: Na koncertu pazinskih limenjaka tražilo se mjesto više

Limena glazba Pazin održala je sinoć svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert u prepunoj velikoj koncertnoj dvorani spomen doma. Posjetiteljima nije smetalo sat i pol sjediti na stepenicama, pa čak i stajati, kako bi osjetili atmosferu koju limenjaci iz godine u godinu stvaraju, na opće oduševljenje sugrađana i gostiju.

Ovogodišnji su koncert otvorile, umjesto limenjaka, članice plesne skupine Roxy dance, pod vodstvom Rozane Matejčić, otplesavši prigodnu božićnu koreografiju. Koncert je nastavljen skladbom Milotti Street Ramble, posvećenu bivšem dirigentu i velikom prijatelju Limene glazbe Pazin, Nellu Milottiju, preminulom prošle godine.

Nakon skladbi White Christmas i Vertraumte melodien, uslijedila je zajednička točka Limene glazbe Pazin i njezinih prvih, već spomenutih gostiju, plesne skupine Roxy dance: skladbu Trogirska četvorka otplesala je samo za tu prigodu složena plesna četvorka.

Odmah zatim uslijedili su drugi gosti, sve poznatija pazinska grupa Veja, koja je odsvirala Mariju i Zelen bor. Gromoglasan aplauz bio je potvrda organizatorima da su i ove godine dobro izabrali svoje goste.

Kako bi limenjaci imali vremena za zasluženi odmor, na pozornicu su stupili i treći gosti večeri, Mješoviti pjevački zbog Roženice. Oni su izveli tri skladbe: Gospodine ime tvoje slavimo, Glory glory i Joy to the world.

Koncert je nastavljen trima skladbama istog autora, Johana Straussa: Tritsch tratsch polkom, valcerom Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky maršem kojega je publika “odradila” zajedno s limenjacima pridruživši im se pljeskom.

Ipak, sam kraj koncerta bio je zajednička točka Roženica i Limene glazbe, Zbor židova iz opere Nabucco. O zadovoljstvu posjetitelja ovim koncertom dovoljno su rekli aplauzi nakon svake točke, a česti su bili i uzvici “Bravo” nepoznatih pojedinaca iz publike. Ovaj je koncert, pod dirigentskom palicom maestra Miloša Pernića, ponudio raznolik, a opet prigodan repertoar koji su pazinski limenjaci s lakoćom odsvirali.

Voditeljica programa bila je Helena Funčić Šipraka, a za dobar zvuk brinula se tvrtka Pro Music iz Pazina.

iPazin.net

2 komentara na “Fotogalerija: Na koncertu pazinskih limenjaka tražilo se mjesto više”

  1. Knjiga napisao:

    S obzirom na posjećenost ovoga koncerta, a uspoređujući je s posjećenošću pazinskog sajma knjige, možda bi gradski oci mogli revidirati strategiju razvoja Pazina kao grada književnosti i preplanirati ju u grad limenih glazbi?

    1. strateg napisao:

      Strategija kakva je da je nije napravljena od strane gradske vlasti već od strane ljudi koji su imali volje sudjelovati u izradi (mahom predstavnici udruga koje se bave kulturom). Tako da ako je htio predložiti nešto drugo bilo je dovoljno vremena, samo nije bilo volje.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.