Fotogalerija: Najavljen 8. susret mladih svirača Supci pud mavricun

Grimalda_2013_najava_1Ove nedjelje s početkom u 17 sati u živopisnom mjestu Grimalda održat će se 8. susret mladih svirača na istarskim tradicijskim instrumentima pod nazivom „Supci pud mavricun“. Po riječima Igora Blagonića, predstavnika organizatora, očekuje se 80-ak mladih svirača iz svih krajeva Istre, a susretu će u galeriji Grimalda u 16 sati prethoditi otvorenje selektirane izložbe fotografija s foto-natječaja čija je tema ove godine bila: „ISTRA: stazom, cestom, oblakom, valom…“. Nakon susreta svirača slijedi koncert etno skupine“ Veja“ iz Pazina te zabava uz mladi duo Igor&Robi iz Boruta. Ususret manifestaciji jutros je u dječjem vrtiću u Pazinskim Novakima Goran Farkaš, student muzikologije iz Pazina, djeci predstavio istarske tradicijske instrumente na kojima su imali priliku i sami zasvirati.

Ova manifestacija me posebno veseli jer sam od prvog dana bio izravno vezan za nju, a organizatorima se zahvaljujem što već 8. put uspješno organiziraju ovaj jedinstveni glazbeni događaj u Istri, izjavio je Emil Daus, načelnik općine Cerovlje, te dodao da je ovo pravi put očuvanja istarske glazbene baštine, jer su sudionici isključivo mladi svirači.

Organizatori manifestacije su Udruga mladih Pagubice, Mladi Grimalde i Radio Istra, a pokrovitelji Istarska Županija i Općina Cerovlje.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.