Fotogalerija: “Nothing else matters” kad se slušaju pazinski limenjaci

LGP_2015_14Četrdesetak glazbenika koji su odsvirali odlično uvježban i očekivano zanimljiv repertoar, gošća Iva Gortan, šaljive upadice simpatičnog voditelja Šajete i gromoglasni aplauzi dupkom ispunjene velike koncertne dvorane pazinskog spomen doma obilježile su najposjećeniji pazinski kulturni događaj godine – tradicionalni Božićno – novogodišnji koncert Limene glazbe Pazin.

Pod ravnanjem profesora Petra Matoševića pazinska Limena glazba sinoć je na najbolji mogući način dovela 2015. godinu pred sam kraj. Izvedbom skladbi koje smo već čuli, poput Gershwin story i Na lijepom plavom Dunavu, ali i nekih s kojima su večeras debitirali, poput Total Toto i Children of Sanchez zadivili su publiku svojim umijećem muziciranja.

Ipak, u publici najprihvaćeniji trenutak bio je izvedba pjesme Nothing else matters koju je Metallica 1999. izvela sa San Francisco Symphony Orchestrom. Obogaćeni bubnjem, bas gitarom i električnom gitarom, pazinci su se približili originalnoj izvedbi čvrstinom nastupa i lakoćom izvedbe.

Gošća pazinskih limenjaka ove je godine bila Iva Gortan, iznimno talentirana pazinska pjevačica koja je ove godine došla do finala popularnog tv show-a The Voice. Ona je uz pratnju Alda Foška na klaviru izvela Misty, a uz pratnju limene glazbe Pazin pjesmu Is you is or is you ain’t my baby.

Prigodna White Christmas oplemenila je večer i postavila Božićni ugođaj, dok je Auld Lang Syne (domaćoj publici poznatija kao “Sad rastanka nam kucnu čas”) najavila da se nalazimo pred kraj ovogodišnjeg koncerta.

Vidno uzbuđeni i ponosni predsjednik limene glazbe Pazin, bivši Gradonačelnik Grada Pazina, Neven Rimanić, naglasio je kako su pazinski limenjaci ove godine gostovali u Austriji te imali razne nastupe u Hrvatskoj.

Kulminacija večeri redovito se događa u trenutku kada orkestar, zajedno s publikom, izvede Radetzky marš, a u kojoj dirigent u jednom trenutku pod sobom ima 600tinjak ljudi, od kojih je većina, očekivano, u ritam sekciji. Izvedba je to i aplauz koje se nebi posramili i najveći svjetski orkestri.

Nezasitnoj pazinskoj publici odsvirani koncert nije bio dovoljan, te su aplauzom zatražili još jednu izvedbu, popularni bis, za što su pazinski limenjaci odabrali Groovin’ around na kojoj su uloge zamijenili dirigent Petar Matošević i mlada i talentirana saksofonistica Nina Sinović, koja se u ulozi dirigentice jednako dobro snašla kao i Petar u ulozi instrumentalnog solista.

Tijekom cijelog koncerta isticali su se razni instrumentalni solisti: Vlarijel Kocijančić na trubi, Dalibor Bertetić na klarinetu, te Paolo Gortan, Nina Sinković i Petar Matošević na saksofonima. Tijekom koncerta, kao i inače u svom glazbeno stvaralačkom radu, posebno se isticao Aldo Foško kao vrstan pijanist, odličan klarinetist i promišljeni aranžer.

iPazin.net

1 komentara na “Fotogalerija: “Nothing else matters” kad se slušaju pazinski limenjaci”

  1. limenjak napisao:

    zvuk govori vise od rijeci:)
    http://sendvid.com/p57vv14b

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.