Fotogalerija: „Od bavljenja sportom smo zdravi i snažni!“

OS2013_8U sportskoj dvorani pazinske osnovne škole održana je prezentacija Projekta Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije pod nazivom „ODABERI SPORT“. Ovoj simpatičnoj i korisnoj prezentaciji sportskih vještina prisustvovali su djeca, polaznici Dječjeg vrtića i učenici prvih i drugih razreda osnovne škole sa svojim tetama i učiteljicama, ravnateljica škole Zdenka Turkalj Čohilj, gradonačelnik Renato Krulčić te predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske olimpijske akademije, Sportsko rekreacijskog društva Sport 4+ i tvrtke „Ghia sport“ d.o.o. iz Pazina, službenog partnera HOO-a.

Gradonačelnik Krulčić u pozdravnoj je riječi istaknuo važnost sporta u životu najmlađih, jer se njime… “Osim stvaranja mišića stvaraju i navike učenja i upornosti!“ Podsjetio je i na veliki broj sportskih udruga u Gradu sportaši kojih su, po njegovoj ocijeni, trenutno najbolji emisari Grada Pazina.

Zašto je važno baviti se sportom na neposredan, dječji način objasnili su voditeljici prezentacije Ljiljani Matošević, Mario i Borna iz Dječjeg vrtića. Po njihovim riječima „Od bavljenja sportom smo zdravi i snažni…i brzo trčimo!“

Predstavnici pazinskih sportskih klubova demonstrirali su djeci osnove odbojke, nogometa, rukometa, košarke i karatea. Uz glasno odobravanje djeca su popratila žongliranje nogometaša, egzibicije košarkaša kao i borbe mladih karatista.

Siniša Krajač je ispred HOO pozdravio djecu i preporučio im bavljenje sportom te im donirao opremu vrijednu 15.000 kuna.

Cilj projekta „ODABERI SPORT“ je motiviranje najmlađih za bavljenje sportom, odnosno uključivanje što većeg broja djece u sportske klubove. Ovim programom djeci se nastoji približiti sport na neposredan način te im dati što bolji uvid u važnost sporta i tjelesnog vježbanja kako bi se što više njih uključilo u neku sportsku aktivnost.

Redakcija iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.