Fotogalerija: Održana 9. humanitarno-rekreativna biciklijada “ZA ZDRAV ŽIVOT!”

ZZZ_2013_5U nedjelju, 27.10.2013. održana je deveta humanitarno-rekreativna biciklijada „Za zdrav život!“ kojom Društvo tjelesnih invalida Pazin započinje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Na startu, na pazinskom Trgu slobode okupilo se 67 biciklista i četvero atletičara koji su uz prisutne građane došli podržati ideju zdravog života i humanitarnu komponentu ove manifestacije. Sredstva prikupljena uplatom kotizacije i donacijama građana u ukupnom iznosu od 2.540 kn, namijenjena su produljenju ugovora o radu članici udruge Petri Kurelović koja je u svojoj 25-oj godini dobila prvo zaposlenje. Petra je zaposlena putem poticajnih mjera HZZ-a na određeno vrijeme od 6 mjeseci u DTI Pazin na poslovima administratora i pomoći članovima.

Pozivu organizatora odazvali su se sportaši i rekreativci iz cijele Istre, dvoje atletičara iz Rijeke te jedan istarski „Kanađanin“, David Kolić koje je ujedno bio i najstariji sudionik ove biciklijade (rođ. 1939.). Najmlađa sudionica bila je devetogodišnja Josipa Rigo.

Publiku i sportaše na Trgu su zabavile svojim zumba aerobic plesom članice „X3M“ koji djeluje u sklopu kickboxing kluba „Predator“.

Podršku ovoj manifestaciji dali su i pazinski maratonci Senad Hodžić i Mauricio Krizmanić koji su zbog drugih obveza ranije samostalno otrčali predviđenu trasu, te riječko-grobnički dvojac Slađana Pavšić i Giani Fućak.

Sudionici biciklijade su u grupi, rekreativno vozili od Pazina, preko Sv. Petra u Šumi do Žminja gdje je uslijedio start natjecateljske dionice koja je vožena do Gračišća, nakon čega je uslijedio povratak u Pazin i okupljanje na terasi hotela „Lovac“ gdje su svi sudionici i volonteri počašćeni ručkom, a najboljima su podijeljene medalje i nagrade sponzora.

Ukupni pobjednik natjecateljskog dijela biciklijade je mladi pazinski biciklist Paolo Rigo koji će slijedećih godinu dana biti vlasnik prijelaznog pehara.

Rigo je bio najbolji u muškoj MTB kategoriji, a Natali Pilat u ženskoj. Pobjednik među vozačima cestovnog bicikla bio je Slovenac Dean Glavnik, a najbolja vozačica bila je Antonela Ferenčić.

Društvo tjelesnih invalida Pazin i Petra Kurelović zahvaljuju svim sudionicima biciklijade, volonterima koji su pomogli u organizaciji, Policijskoj postaji Pazin i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pazin na pratnji kao i članovima MTB „Istra“ Pazin.

Rezultati:

MTB muški

1. Paolo Rigo

2. Sandi Bažon

3. Dario Radmanović

 

MTB žene

1. Natali Pilat

2. Martina Krizmanić

3. Sandra Martinović

 

MTB-juniori

1. Sandi Bažon

2. Marko Bertetić

3. Noel Pilat

 

CESTOVNA-muški

1. Dean Glavnik

2. Mladen Cukon

3. Sebastian Nicoletti

 

CESTOVNA-žene

1. Antonela Ferenčić

 

DTI Pazin

© iPazin.net portal 2001. - 2024.