Fotogalerija: Održana Istarska lisica 2013

2Radioklub Pazin 4. i 5. svibnja 2013. godine organizirao je natjecanje u Amaterskoj Radiogoniometriji “Istarska lisica 2013”. Start i cilj natjecanja bili su u blizini sela Zarečja, dok se samo natjecanje odvijalo u trokutu naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji. Natjecanje je odobreno od strane Hrvatskog Radioamaterskog Saveza, te se kao takvo boduje za Državno prvenstvo.

Ručak za natjecatelje, kao i podjela nagrada održana je u Pazinu u restoranu Pod lipom.Ovo je deveto natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji u organizaciji Radiokluba Pazin.

U subotu je startu pristupilo 45 natjecatelja kroz 11 kategorija, dok je u nedjelju nastupilo također 45 natjecatelja, ali u 12 kategorija. Osim domaćina iz Pazina i susjeda iz Radiokluba „Arena“ Pula, sudjelovale su i ekipe iz Murskog Središća, Bjelovara, Ludbrega, Križevaca, Kaštel Gomilice, te po prvi puta iz Ajdovščine, Ljutomera i Ormoža, što je ukupno činilo 49 natjecatelja.

Prvi se dan odvijalo natjecanje na 144 MHz. Domaćini su osvojili brončanu medalju u kategoriji seniorki, dok su ostali natjecatelji iz Radiokluba Pazin zauzeli nešto lošija mjesta u svojim kategorijama. Uzevši u obzir da je mnogima to bilo prvo natjecanje na dvometarskom frekventnom opsegu, nije im za zamjeriti. Eriku Baničiću, Andrei Drndiću i Alvianu Udovičiću ovo je bilo prvo radioamatersko natjecanje uopće. Najbolji je bio Radio klub “Nikola Tesla” iz Bjelovara, iza njih Radio klub Ludbreg iz Ludbrega, dok je treće mjesto pripalo Radio klubu “Međimurje” iz Murskog Središća.

Subotnja večer protekla je kroz zajedničko druženje radiogonimetrista iz svih klubova u Radioklubu Pazin uz razmjenu iskustava s natjecanja te ponekim komentarom ili predviđanjem što ih čeka sljedeći dan.

Natjecanje na 3.5 MHz započelo je u 11 sati u nedjelju. Domaćini su ovoga puta postigli puno bolje rezultate i plasirali Radioklub Pazin na drugo mjesto, koje su djelili s Radio klubom “Kaštilac” iz Kaštel Gomilice. Drndić Andrea osvojio je zlato, a Erik Baničić broncu, dok je Alvian Udovičić bio šesti u kategoriji dječaka do 14 godina. Eduard Ravnić došao je peti u kategoriji dječaka do 19 godina, a Ranko Grković osmi u kategoriji seniora. Lea Bertoša ponovo je osvojila broncu u kategoriji seniorki, Petra Bertoša je u istoj kategoriji došla četvrta, a Lea Šikić šesta. Iva Karačić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji žena starijih od 35 godina. Ekipno je i na ovom natjecanju prvo mjesto osvojio Radio klub “Nikola Tesla” iz Bjelovara.

U ukupnom plasmanu klubova u oba natjecanja, prvo mjesto pripalo je Radio klubu “Nikola Tesla” iz Bjelovara, drugo mjesto Radio klubu Ludbreg iz Ludbrega, a treće Radio klubu “Međimurje” iz Murskog Središća.

Radioklub “Pazin” u organizaciji su potpomogli i na tome im veliko hvala:
Crveni križ Istarske županije
ICE d.o.o. Pazin
Marion d.o.o.
NK Pazinka
Plava Laguna d.d.
SPK Hiperaktiv
Zajednica tehničke kulture Istarske županije

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.