Fotogalerija: Otvorena preuređena Gradska knjižnica

Nakon više od 30 godina od preseljenja u prostor Spomen doma pazinska Gradska knjižnica dočekala je svoje preuređenje. Obilježeno je to prigodnom svečanošću uz brojne uzvanike i javnog, kulturnog i političkog života Pazina i Pazinštine, donatore, goste i ljubitelje knjige.

Dobrom voljom, argumentima i trudom može se puno napraviti i u ovim teškim vremenima!“, istaknula je u pozdravnom govoru Iva Ciceran, ravnateljica Gradske knjižnice Pazin, koja je naglasila kako se novouređena knjižnica otvara u Mjesecu hrvatske knjige i izrazila nadu kako će ubuduće knjižnica biti ugodnije mjesto za boravak i druženje korisnika.

Preuređenje knjižnice sufinancirali su Ministarstvo kulture, Grad Pazin, Općine Pazinštine te brojni poslovni subjekti i građani svojim donacijama i dobrovoljnim radom. Financijski su pomogle i tvrtke „Koplast“ Katun Trviški, „Contineo“ Pazin i „Ljekarne Radoš“.

Ravnateljica Ciceran posebno je zahvalila brojnim volonterima koji su pomogli pri iznošenju i vraćanju knjiga. Nesebično su pomogli učenici Pazinskog kolegija, učenici GSŠJD, pazinski vatrogasci, kickbokseri, članovi i članice ŠRK „Vita“ i drugi.

Knjižnica je dobila novi pod, novu rasvjetu, a svježe oličeni zidovi daju joj posebnu vedrinu i više svjetlosti koje je dosad manjkalo. Uređen je i simpatični dječji kutak. Ukupna vrijednost investicije iznosi 180.000 kn. Glavni izvođač radova bila je tvrtka GIP Karojba koja je ne samo ispoštovala dogovorene rokove već i izvela dodatne radove i donirala ih knjižnici. Dizajn i postavljanje rasvjete djelo su tvrtke „Eltor“ Pazin.

Gradonačelnik Renato Krulčić je u ime Grada i svoje osobno ime zahvalio i čestitao ravnateljici Ciceran i djelatnicama knjižnice na ovom hvalevrijednom pothvatu. Podsjetio je i na svoj izborni slogan „Svi zajedno za Pazin!“ u svijetlu kojeg je i ova akcija uređenja knjižnice i naglasio kako je ovo dobar primjer na koji se način vodi jedna ustanova i kako se voli svoj grad.

Otvorenje preuređene knjižnice svojom su pjesmom uveličale članice vokalne skupine „Koriandoli“, a sve prisutne kulinarskim i slastičarskim umijećem i pićem počastili su učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu kojima je gostovanje u pazinu poslužilo kao stručna praksa.

Knjižnica će do kraja mjeseca listopada raditi od 14:00 do 19:30 sati kako bi se u jutarnjim satima mogli odraditi poslovi na konačnom uređenju i opremanju.

gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012gkp2012

iPazin.net

1 komentara na “Fotogalerija: Otvorena preuređena Gradska knjižnica”

  1. bravo napisao:

    Ravnateljici, volonterima i firmama bravo, a najveće čestitke Gradonačelniku Krulčiću jer da nije bilo njegovog izbornog slogana akcija ne bi uspjela!

    “Podsjetio je i na svoj izborni slogan „Svi zajedno za Pazin!“ u svijetlu kojeg je i ova akcija uređenja knjižnice…”

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.