Fotogalerija: Pazinac uhićen zbog proizvodnje i dilanja marihuane

2Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 66-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Rezultate kriminalističkog istraživanja su na današnjoj konferenciji za medije prezentirali načelnik Policijske postaje Pazin Valter Opašić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici su 1. listopada obavili pretragu doma i pripadajućih objekata i prostora na području Pazina te su u kući osumnjičenika, u fazi sušenja, pronašli 31 stabljiku biljke indijske konoplje, dužine od 120 do 200 cm, 6.960 grama usitnjenih zelenih cvjetnih vrhova i 720 grama osušene biljne materije nalik na marihuanu, dok je na poljoprivrednom zemljištu pokraj kuće pronađeno 5 zasađenih stabljika kanabisa, visine od 100 do 200 cm.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 66-godišnjak u proljeće ove godine, prethodno pripremivši zemljište dubokim prekopavanjem i gnojenjem, zasadio najmanje 36 sadnica biljke indijske konoplje, koje je prethodno proizveo u improviziranom klijalištu u svojoj kući u Pazinu, iz sjemena neutvrđenog porijekla. Zasađene sadnice zalijevanjem je održavao u rastu te im je odgovarajućim radnjama povećavao biljnu masu i kultivirao ih, a kada su biljke postigle odgovarajuću visinu, objesio ih je radi sušenja u prostoriju u kući.

Osumnjičeni je jučer uhićen, a danas je, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na preko 200 tisuća kuna.

istarska.policija.hr

1 komentara na “Fotogalerija: Pazinac uhićen zbog proizvodnje i dilanja marihuane”

  1. vladimir f. napisao:

    ovim putem ,htio bih izraziti podršku autonomnim poljoprivrednicima
    https://www.youtube.com/watch?v=lZBaklS79Wc

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.