Fotogalerija: Radioklub Pazin ekipno drugi na desetoj Istarskoj lisici

Istarska_lisica_2014_12Radioklub Pazin 26. i 27. travnja 2014. godine organizirao je natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji “Istarska lisica 2014”. Start i cilj natjecanja bili su u blizini sela Zarečja, dok se samo natjecanje odvijalo u trokutu naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji. Ovo je natjecanje, kombinacija sporta i tehnike, poznatija kao “lov na lisicu”, bila deseta u organizaciji Radiokluba Pazin.

Natjecanju je pristupilo ukupno 37 natjecatelja: 34 u subotu i 37 u nedjelju. Oba su se dana natjecatelji iz 9 klubova natjecali u 12 kategorija. Osim domaćina iz Pazina i susjeda iz Radiokluba „Arena“ Pula, sudjelovale su ekipe iz Murskog Središća, Bjelovara, Ludbrega, Križevaca, Kaštel Gomilice i Zagreba.

Subotnje natjecanje obilježio je rekordni dolazak u cilj seniora: Dominik Sopić (Klub radio orijentacije “Antena” iz Križevaca), Stipe Predanić i Tihomir Despetović (obojica radio klub “Nikola Tesla” iz Bjelovara), koji su redom osvojili prvo, drugo i treće mjesto u kategoriji seniora,  došli su na cilj unutar 28 sekundi. Drugo iznenađenje bilo je sudjelovanje i pobjeda jedanaestogodišnjeg Filipa Rajha (radio klub Ludbreg) u kategoriji dječaka do 16 godina. Po prvi puta je za Radioklub Pazin nastupila puljanka Lucija Šćur u kategoriji djevojaka mlađih od 19 godina i u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto.

Subotnja večer protekla je kroz zajedničko druženje radiogonimetrista iz svih klubova u Radioklubu Pazin uz razmjenu iskustava s natjecanja te ponekim komentarom ili predviđanjem što ih čeka sljedeći dan.

Unatoč prognozama za obilnu kišu, natjecanje u nedjelju proteklo je tek s ponekom kapljom. Domaćini su nastupili s 8 natjecatelja, od kojih su najbolje rezultate postigli Leon Karačić Kresina (prvo mjesto u kategoriji dječaka do 16 godina), Zvonimir Makovec (prvo mjesto u kategoriji muškaraca starijih od 60 godina), Lucija Šćur (prvo mjesto u kategoriji djevojaka do 19 godina) i Iva Karačić (prvo mjesto u kategoriji žena starijih od 35 godina).

U ukupnom poretku, koji se računao zbrajanjem individualnih rezultata s oba natjecanja, ekipno su najbolji bili članovi radio kluba “Nikola Tesla” iz Bjelovara, drugo mjesto pripalo je domaćinima radioklubu Pazin, dok su treći bili članovi radio kluba Ludbreg iz Ludbrega.

Radioklub “Pazin” u organizaciji su potpomogli Grad Pazin, Mjesni odbor Zarečje, Crveni križ Istarske županije, ZARS, ICE Pazin, Marion d.o.o.  i Laguna Poreč, na čemu im se posebno zahvaljuju.

Rezultati:
http://www.rkp.hr/active/images/stories/cesko/Istarska_lisica_2014_rezultati.zip

Galerija slika:
http://www.rkp.hr/active/index.php/galerija-mainmenu-103/arg-amaterska-radiogoniometrija/istarska-lisica-2014

rkp.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.