Fotogalerija: Radioklub Pazin održao prvi Pazinski radioamaterski vikend

Radioklub „Pazin“ u suradnji s Hrvatskim radioamaterskim savezom od 23. rujna do 25. rujna 2016. godine po prvi je puta organizirao kamp za mlade iz cijele Hrvatske pod nazivom “Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade 2016”. Polaznici kampa bili su uglavnom mladi viših razreda osnovne škole koji žele upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu, te oni koji već imaju iskustvo ali žele proširiti svoje znanje.

U kampu je sudjelovalo 10 mladih polaznika iz Pazina i Zadra koji su pod vodstvom mentora kroz tri dana općenito upoznali radioamaterski svijet, a detaljnije su obradili dvije teme: radiooperator i amaterska radiogoniometrija. U području amaterske radiogoniometrije učenici su s mentorom i samostalno isprobali traženje skrivenih odašiljača pomoću karte, kompasa i prijemnika, dok su u sklopu području radiooperatora izradili dvije žičane antene, te napravili nekoliko radio veza.

Predavanja i prezentacije održavale su se u prostorijama Radiokluba „Pazin“ i Društvenog Centra „Veli Jože“ Pazin, dok su praktični dio polaznici odrađivali na terenima u Tićanu i Bertošima. Po završetku polaznici su pristupili ispitu znanja, nakon čega su im svečano uručene diplome za uspješno sudjelovanje u kampu.

Osim predavanja i radionica učenicima su organizirani i zabavni sadržaji poput kvizova, računalnih igraonica, tjelovježbe, razgledavanja starog dijela grada Pazina i projekcija radioamaterskih filmova s raznih ekspedicija i događanja kako bi im održali koncentraciju za učenje i rad.

Učenici su s kampa otišli puni pozitivnih dojmova, što organizatorima daje dodatan poticaj za organizaciju ovakvog i sličnih događaja u budućnosti.

rkp.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.