Fotogalerija: Rožice u punom sjaju procvale pred pazinskom publikom

Rozice_2014_15Vokalna skupina Rožice današnjim je koncertom pred ispunjenom dvoranom pazinskog spomen doma opravdala očekivanja najzahtjevnije publike – one pazinske. Za nešto više od dva sata programa, u kojemu su se spretno izmjenjivali blokovi pjesama Rožica, glazbenih izvedbi Franka Krajcara i Indivije te poezije Nataše Kraljević, mlade srednjoškolke, predvođene profesoricom Maricom Ursić, zablistale su izvedbama etno, jazz, blues i world music pjesama.

Čast da otvori koncert, ipak, pripala je Franku Krajcaru i njegovom bendu Indivija (kojega, između ostalih, čine istaknuti glazbenici Mauro, Tatjana i Irena Giorgi) koji su za to prigodu izabrali Seikilov Skolion, najstariju pjesmu u potpunosti očuvanu. Uslijedio je neizostavni govor ravnatelja Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Josipa Šiklića, koji nije krio oduševljenje predstojećim koncertom, te posebno pohvalio rad profesorice Marice Ursić.

Rožice su u svojem prvom bloku otpjevali četiri etno pjesme. Prva je bila danska pjesma Brojlaps fest, koju su Rožice otpjevale acapella, uz vlastito stvaranje ritma i pomoć Priske Lukin na beatboxu. Pjesmu Mesečinka na sebi svojstven način dirigirao je Goran Farkaš, a na goranskoj pjesmi Vrbici Rožicama se priključio i bend. Pjesma Dej mi Bože oči sokolove bila je posljednja u ovom setu, a otpjevale su je solistice Sara Ursić i Martina Valenta, uz bend.

Recitacijom stihova pjesme Povratak Dobriše Cesarića, Nataša Kraljević predstavila se publici. Uslijedilo je i nekoliko autorskih stihova, čime su Rožice i njihovi gosti uspjeli malo odmoriti prije sljedećeg seta.

Franko Krajcar se sa svojim bendom Indivija ponovo popeo na pozornicu i predstavio skladbe svog dosadašnjeg glazbenog stvaralaštva. Bio je to kolaž starih i novih pjesama izvedenih s mnoštvom instrumenata kojima se Franko vješto služi. Zanimljive su i vokalne izvedbe koje se temelje na etno pjesmama, a koje savršeno pašu instrumentalnim dijelovima.

U drugom bloku pjesama Rožica dan je naglasak na solo izvedbe. Tako je, osim uvodne pjesme Znak pobjede, solistica Sara Ursić otpjevala Summertime uz pratnju Tonija Kukurina na gitari, da bi im se zatim, u izvedbi pjesme Brod u boci, pridružio cijeli bend. Nakon što su se na pozornicu ponovo popele sve Rožice, solistički je mikrofon za pjesmu Price tag preuzela Mirta Krsnik, da bi ga ponovno vratila Sari za Feeling Good i Crazy. Planetarni hit Royals Rožice su obradile i otpjevale na način kojega se nebi posramila ni sama Lordi.

Uslijedio je trenutak kada je najviše ljudi bilo na pozornici, a razlog tomu je zajednička izvedba pjesme Rožice, s Frankova posljednjeg istoimenog albuma, kojega su izveli zajedno Rožice, Indivija i Franko Krajcar. Pozornicu je nakon toga preuzeo Franko i na glazbeni se način zahvalio pazinskoj publici na podršci koju su pružali svim izvođačima.

Nakon preslušanog koncerta sa zadovoljstvom čestitamo svim Rožicama na odličnoj koncertnoj večeri. Bravo Rožice!

Rožice su: Matea Mendiković, Petra Smoković, Martina Valenta, Mirta Krsnik, Cintia Macuka, Eni Kuhar, Karla Breščić, Maria Meden, Tina Turčinovič, Sara Ursić, Tina Vugrinec i Katarina Žipovski

Bend je: Goran Farkaš na cajonu i čineli, Toni Kukurin na gitari, Priska Lukin na beatboxu, Marin Gregurinčić na klavijaturama i Luka Macinić na basu.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.