Fotogalerija: Šezdesetak svirača pod dugom

Grimalda_2013_2_7Ove se nedjelje u Grimaldi održao osmi po redu susret mladih svirača “Supci pud mavricun”. Nastupilo je šezdesetak svirača u 27 glazbenih točaka. Interes mladih za svirkom na tradicijske instrumente, pokazalo se, ne jenjava, a nije izostala ni podrška publike koja se i ove godine skupila u pozamašnom broju.

Susret su otvorili najmlađi članovi Folklornog društva Pazin pjesmom “Biži, biži maglina” uz glazbenu pratnju mih, a nastavili su plesovima Cotić, Rašpa i Balun.

Program je kao i dosadašnjih godina bio koncipiran na način da se u početku predstave svirači na tradicionalne instrumente, a nakon njih ostali mladi svirači kojima je harmonika draža od miha. Tako su se na pozornici izmjenjivali članovi već spomenutog folklornog društva Pazin, Kumpanije Kosirići iz Tinjana, KUD-a Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, KUD-a Mendula iz Medulina, ali i mnogi mladi svirači koji samostalno ili uz nečije vodstvo uče svirati mih, roženice, bajs, violin, usnu harmoniku ili kantu na tanko i debelo.

U ime župana Istarske županije susret je otvorio Valerio Drandić, načelnik županijske uprave, a sve prisutne pozdravio je i načelnik općine Cerovlje Emil Daus. Na fotonatječaju “Grimalda 2013”, čije je proglašenje održano prije susreta svirača, prvu nagradu dobila je Luiza Štokovac, drugu Matija Pavlina, a treću Roberto Pavić.

Za kraj susreta, koncert je održala pazinska etno skupina Veja, koja je u Grimaldi već šestu godinu za redom i koja se ovom nastupu uvijek iznova raduje. Publika je Veju, čiji se CD prvijenac očekuje u narednih mjesec dana, vrlo toplo primila, što su im dečki svojom svirkom višestruko vratili.

iPazin.net

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.