Fotogalerija: Simpatičan Blagdanski koncert učenika Glazbene škole

Učenici pazinske Osnovne glazbene škole priredili su zajedno sa svojim učiteljima Blagdanski koncert na kojem su predstavili šaroliki program muziciranja na raznim instrumentima. Dupkom puna Mala koncertna dvorana Spomen doma još je jednom pokazala koliko je nužna nabavka koncertnog klavira za Veliku dvoranu u kojoj bi doživljaj koncerta bio puno bolji i potpuniji  kako za izvođače tako i za publiku.

Koncert je sa dva božićna napjeva otvorio zbor škole uz solisticu Mirtu Krsnik i pratnju harmonikaškog orkestra i Barbare Stihović na klaviru nakon čega je zbor izveo i i skladbu „Mali kapitan“ Nela Milottija. Redali su se potom brojni solisti na violini, klaviru, harmonici i gitari te kvarteti gitara i klarineta. Redom su nastupili Ena Paris, Lukas Ujčić, Maja Gregorović, Anastazia Šandov Učkar, Frančesko Guštin, Katarina Smoković, Filip Rabar,  Petar Guštin,  Antonela Prodan, Deni Erik, Ivan Fabris, Tino Guštin,  Melani Tomaz, Eric Ivić, Ana Marija Šegon, Dino Putinja, Teddy Poldrugovac i Mirta Krsnik. Najviše simpatija publike osvojili su prvašići, dvojica koji su se sa svojim instrumentima susreli tek ove jeseni, Ludvig Damijanić na violini i Filip Oplanić na klaviru. Spomenimo i učitelje koji su s učenicima priredili ovaj koncert, a to su Irena Rak, Karim Brković, Kristina Kalokira, Neven Tenčić, Robert Rosanda, Dario Budicin, Vladan Josimović i Barbara Stihović.

Na kraju je orkestar violina i klarineta izveo nezaobilazne „Zvončiće“u posebno pripremljenom aranžmanu. Voditeljica Osnovne glazbene škole Barbara Stihović istaknula je kako je u pripremu ovog koncerta uloženo mnogo truda, zalaganja i vježbanja te svima zaželjela sretne i ugodne blagdane.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.