Fotogalerija: Učenici Glazbene škole tradicionalno zasvirali pod maskama

OGS_2013_maske_8Vremenskim neprilikama usprkos, vrijedni učenici Osnovne glazbene škole uz pomoć i potporu svojih učitelja održali su u ponedjeljak navečer svoj tradicionalni „Koncert pod maskama“. Nakon što su nas proteklog petka maškaranom povorkom kroz grad i okupljanjem na Trgu zabavili polaznici dječjeg vrtića i nižih razreda osnovne škole, dašak karnevala donijeli su nam i mladi glazbenici. Podijem Male koncertne dvorane Spomen doma predstavili su se brojni likovi, od nezaobilaznih princeza, gusara, kaubojki i mačkica pa do faraona, mornara i vojnika.

Malobrojna publika toplo je pozdravila i pljeskom nagradila kako one najmlađe, polaznike prvog razreda OGŠ kojima je to bio prvi javni nastup, tako i one nešto starije i iskusnije.

Među onima koji su imali svoj prvi nastup pred publikom bile su simpatične male klaviristice Ema Zović, Nika Bančić, Karla Milotić i Luana Milanović. Od prvašića nastupio je i Ludvig Damijanić na violini koji je već sudjelovao na prošlogodišnjem Božićno-novogodišnjem koncertu.

Svoje umijeće muziciranja na harmonici pokazali su Ivan Sloković, Tino Guštin i Branko Banko. Na klarinetu su zasvirali Antonela Prodan i Petar Guštin, a na klaviru Karla Havić, Ana Tomišić, Paola Milotić i Valnea Bulić. Gitarist Eric Ivić je uz pratnju učitelja Daria Budicina odlično izveo klasik Beatlesa „Yesterday“, a publika je uživala u još jednom gitarskom nastupu. Učitelji Dario Budicin i Karim Brković (koji je uskočio umjesto odsutne Ene Paris) izveli su „Feelings“ Morrisa Alberta.

Koncert pod maskama uz buran pljesak publike zaključila je sjajna, mlada violinistica Anastazia Šantov Učkar Tkalčićevom „Arabeskom“.

Voditeljica OGŠ Barbara Stihović ispričala se na nešto skraćenom programu, jer neko od učenika zbog nevremena nisu mogli doći na koncert te zahvalila je publici na odazivu i izrazila nadu da će se slijedeći „Koncert pod maskama“ održati po povoljnijim vremenskim prilikama i pred brojnijom publikom kako bi podržali mlade glazbenike koji se „…sa puno srca i žara pripremaju za nastup!“

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.