Fotogalerija: Veja rasplesala publiku u zagrebačkom Vintage Industrial Baru

Prošle je srijede pazinska etno skupina Veja, u sklopu Good Vibrations projekta, nastupila u zagrebačkom Vintage Industrial Baru – koncertnom prostoru u kojem se zadnjih tjedana redaju sva poznata imena hrvatske glazbene scene. Dobre vibracije nisu bile samo u imenu, već i u ispunjenom klubu u kojem su tu večer nastupili bendovi Kazan, Mnogi drugi, te kao glavni izvođači Veja.

Zagrebački bendovi Kazan (bivši Etno orkestar), koji njeguju i izvode obrađenu tradicijsku glazbu uglavnom balkanskog područja, te Mnogi drugi, koji u svojim redovima ističu gitare i puhačke instrumente, napravili su odličan uvod u etno večer, koja je za srijedu, 20. travnja, bila zakazana za Vintage Industrial Bar, mnogima poznat po čestim koncertima raznolikih glazbenih žanrova.

Već na prve pjesme zagrebačka publika pokazala je odlično prihvaćanje etno / world music glazbe pjevajući i plešući uz Vejine pjesme. Ovo nije prvi put da se dogodila odlična komunikacija pazinaca s pozornice sa zagrepčanima u publici, ali je svaki takav koncert poseban na svoj način.

Uz pjesme sa svog prvog albuma Dolina mlinova, Veja je odsvirala nove pjesme koje pripremaju za svoj drugi album. Nije puno trebalo da se u publici stvori odlična atmosfera i sinergija izvođača i publike. Zanimljiv trenutak se dogodio i u izvedbi pjesme “Na planincah”, u Vejinoj obradi, gdje su pokazali drukčije promišljanje pjesme koju svi doživljavaju kao “školsku pjesmicu”.

Nakon koncerta i između bendova publiku je zabavljao odličan DJ Emir Fulurija čiji su gosti na Radio Studentu u najavi koncerta bili članovi svih navedenih bendova.

Foto: Julien Duval

Veja / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.