Fotogalerija: Veja u Dolini mlinova

Veja_Promocija_2014_2Kad je etno skupina Veja planirala promociju, htjeli su napraviti nešto drukčije i nešto što će svima ostati u sjećanju. Sudeći po ugodno ispunjenom platou u dolini mlinova i dobrom raspoloženju posjetitelja, izgleda da su u tome i uspjeli. Uz svirku, druženje, kolače i vino Veja je na sebi svojstven način predstavila album koji su stvarali proteklih godina. A publika im je to višestruko vratila kroz svoju podršku i zanimanje.

Na Pazinčici, u dolini mlinova, pazinski šestoročlani etno bend pripremio je promociju svog CD-a prvijenca “Dolina mlinova” kroz popodnevnu zabavu. Odstupajući od uobičajenog pojma promocije napravili su koncert na mjestu oko kojega su njihove pjesme i nastajale.

Iako se, zbog poslovnih obaveza, nisu mogli pojaviti svi bivši članovi, jedan od osnivača Veje, Noel Šuran, vrlo se rado odazvao pozivu i pridružio se Veji u izvedbi brojalice Biži, biži maglina, kojom je i otvorena promocija. Goran Farkaš, frontmen benda, prije svake pjesme rekao je par riječi o tome kako je pjesma nastala ili po čemu je značajna. Tako se moglo saznati da je “Zelen bor” jedna od prvih pjesama koju je Goran naučio pjevati, upravo na nagovor Noela Šurana, a da je pjesmu čuo od svog pokojnog djeda.

Pjesmu “Dolina mlinova” Veji je poklonio poznati etnomuzikolog Dario Marušić, koji je na promociji uživao u kombinaciji okoline i zvukova te pjesme. Kroz pjesmu “Mila moja” Goran se prisjetio bivšeg basista Franka Vranića, a u pjesmi “Predi, predi” Goran se zahvalio Marijanu Jeleniću, Vejinom dizajneru zvuka i producentu, koji je svojim savjetima puno pomaže bendu.

Druženje s članovima potrajalo je do popodnevnih sati kada su se polako ljudi zaputili kućama. Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić i Sebastijan Demark nisu krili oduševljenje podrškom koju im bezrezervno pruža pazinska publika, i na tome su im se više puta zahvalili, a nesumnjivo će to učini opet, prvom sljedećom prilikom, prvim sljedećim koncertom.

Veju možete pratiti na Facebooku, a ako želiti nabaviti svoj primjerak CD-a, javite im se u inbox.

iPazin.net

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.