Fotogalerija: “Vjeruj u ljubav” – odličan koncert u zborova i solista u Pazinu

Povodom Valentinova, članovi Mješovitog pjevačkog zbora Roženice iz Pazina, predvođeni svojom umjetničkom voditeljicom Ines Kovačić Drndić, u večernje su sate u petak 17. veljače zajedno sa svojim gostima, korepetitoricom Kristinom Puh Leko, dječjim zborom “Mali od svetog Jurja” iz Starog Pazina i vokalnom skupinom „Rožice“ iz Pazina održali odličan koncert u prepunoj koncertnoj dvorani „Istra“ u pazinskom Spomen domu.

Inspirirani ljubavnom tematikom, svi su izvođači redom oduševljavali publiku.

Najmlađi pjevači dječjeg zbora „Mali od Sv. Jurja“ iz Pazina predvođeni Vesnom Drndić uz pratnju Daniela Bogešića izveli su skladbe „Barka ljubavi“, „Prijateljstvo“ i „Nek živi ljubav“ u kojoj im se pridružila i oduševljena publika te su tako dokazali kako glazba spaja sve generacije. Vokalna skupina „Rožice“ pod umjetničkim vodstvom Marice Ursić, najprije je izvela poznatu pjesmu Parnog valjka „Sve još miriše na nju“ a zatim energičnu „ProudMary“ s kojom su potpuno opustili mnogobrojnu publiku u trenutku kada se na koncertu tražila „stolica više“. Nagrađivani solisti zbora Luka Krulčić i Tina Galant predstavili su se pjesmama „O sole mio“, „Dojdi“ te „Vivo perlei“ dok se korepetitorica koncerta Kristina Puh Leko na koncertu predstavila i u solističkom dijelu izvedbom na klaviru „Pjesma bez riječi“ Dore Pejačević. Ovim solističkim izvedbama koncerta je dobio na dinamičnosti što je pokazalo jednu novu dimenziju u organizaciji koncerta Zbora „Roženice“.

Nakon veoma uspješne 2016. godine kada su osvojili niz zlatnih odličja na natjecanjima u zemlji i inozemstvu, članovi zbora Roženice predstavili su se s novim, modernijim repertoarom. Uz dirigenticu Ines Kovačić Drndić zbor Roženice je premijerno na koncertu „Vjeruj u ljubav“ izveo poznatu pjesmu Tonija Cetinskog u zborskoj obradi „Blago onom tko te ima“, zatim temperamentu meksičku ljubavnu pjesmu „Cielitolindo“ u kojoj su ritmičnom ugođaju doprinijeli na gitarama Vesna Drndić i Danijel Bogešić obučeni u izvorna meksička odijela sa tipičnim šeširima. Zbor je zatim izveo popularnu pjesmu Elvisa Presleya „Can’thelpfallingin love“ uz zanimljivu koreografiju dok je finale koncerta bila već tradicionalna prigoda da se i prisutna publika pridruži svim izvođačima u izvedbi skladbe “Vjeruj u ljubav“, uz klavirsku pratnju mlade članice zbora Roženice, Ines Perčić.
Ugođaju koncerta posvećenom ljubavi pridonijeli su i prigodni scenski svjetlosni efekti tvrtke Vedras d.o.o. uz koju su organizaciju koncerta još potpomogle i agencija Sandra te cvjećarna “Gardenija” iz Pazina. Voditeljica koncerta bila je Nika Katarina Zidarić, članica mješovitog pjevačkog zbora „Rožencice“.

Dugotrajni aplauz vidljivo zadovoljne publike otpratio je izvođače sa scene sa željom da se i ubuduće ovakav koncert održi uoči Valentinova, no istaknuto je i od strane predstavnika Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, zbog velikog interesa publike, slijedeći koncert „Vjeruj u ljubav“ održati će se u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma.

MPZ Roženice

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.