Fotogalerija: Vrtićka djeca istraživala zakone fizike

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPazinski dječji vrtić „Olga Ban“ bio je tijekom proteklog tjedna domaćin zanimljive Mobilne interaktivne izložbe za dječja istraživanja u projektu “Može li biti drugačije?! Kako to istražuju djeca 2” s pratećom znanstvenom predstavom pod nazivom “Fizika na dar”. Projekt i akcijsko istraživanje “Može li biti drugačije?! Kako to istražuju djeca 2” provodi udruga “Babin pas” iz Rovinjskog Sela u partnerstvu sa Centrom za istraživanje djetinjstva Učiteljskog Fakulteta iz Rijeke i udrugom “Prirodopolis” iz Zagreba.

Prvog dana gostovanja ovog projekta u Pazinu pazinski mališani-polaznici dječjeg vrtića imali su priliku prisustvovati nesvakidašnjoj znanstvenoj predstavi “Fizika na dar” koju je izveo Hrvoje Mesić, predsjednik zagrebačke udruge “Prirodopolis”.

Tijekom 45-minutne predstave djeca su sa velikom pažnjom, a na trenutke i čuđenjem pratila zanimljivu prezentaciju raznih zakona fizike. Mesić se poigravao gravitacijom, ravnotežom, aero I termodinamikom. Oduševljenje djece potaknuli su eksperimenti popraćeni dimom, lebdećom loptom, izokrenutom staklenkom punom vode, bananom koja može poslužiti kao čekić I raznim drugim neobičnim eksperimentima temeljenim na zakonima fizike.

Slijedeća dva dana sve su vrtićke odgojne skupine obišle Mobilnu izložbu koja je za njih bila postavljena u holu Spomen doma. Ovu interaktivnu izložbu čini 30-ak eksponata iz različitih područja fizike koje su djeca s puno pažnje i zanimanja samostalno istraživala. U poslijepodnevnim satima izložbu su djeca mogla obići u pratnji roditelja, a u razgovorima sa predstavnicima Osnovne škole i DND postignut je načelan dogovor da se ovaj projekt ponovo ugosti u Pazinu kako bi ga mogla upoznati i školska djeca.

Dječji vrtić Olga Ban Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.