Fotogalerija: Zaz rasplesala pulsku Arenu!

Zaz_2013_13Mlada francuska pjevačica Isabelle Geffroy poznatija kao Zaz u pulskoj Areni održala je koncert pun pozitivne energije pred više od četiri tisuće domaćih ali i stranih obožavatelja te je pokazala da jezična barijera nije razlog zašto se ne bi na njezinom koncertu publika ali i ona odlično zabavili.

Tri sata prije koncerta novinarima na press konferenciji priznala je da ju ovolika medijska zainteresiranost čudi te količina pitanja pomalo i zastrašuje ali da će na koncertu dati sve od sebe te pokušati publiku rasplesati odmah na početku.

I bilo je tako. Koncert je Zaz započela pjesmom On ira, prvim singlom s novog albuma Recto Verso koji je odmah publiku rasplesao te su najveći obožavatelji pjevali uz nju. Jedini sramežljivi trenutak na koncertu Zaz je pokazala kad je nakon pjesme spomenula da ne priča engleski ali nastavila je da to sigurno neće pokvariti odličnu atmosferu na koncertu. Plesanje uz ritam benda nastavljeno je uz pjesme Joy i Gaminete te je taktovima pjesme Le long de la route, drugog singla s prvog albuma publika opet došla na svoje i pjevušila s Zaz. Treba spomenuti da je u publici bilo mladih francuskih turista koji su pripomogli domaćoj publici u pjevanju.

Laganije pjesme Toujours, Si je perds i J’ai tant escamoté s novog albuma bile su uvod u instrumentalni intro za najpoznatiju pjesmu Je Veux. Publika je oduševljeno počela skakati i pjevati na što je Zaz krenula vikati na hrvatskom „Jače!“. Naravno publika je sve jače pjevala te je simpatična francuskinja bila oduševljena onim što vidi i čuje u pulskoj Areni.

Slijedio je akustični dio koncerta nazvan „Club Zazz“, a prva pjesma na raporedu je bila Les Passants. Publika je glasno pjevala uz Zaz Passe, passe, passera la dernière restera, poznati refren pjesme. Slijedila je obrada pjesme legendarne Edith Piaf La vie en rose. Za sljedeću pjesmu Comme ci, comme ça u pripremi je snimanje video spota a još u akustičnom setu čuli smo obradu pjesme Oublie Loulou Charlesa Aznavoura te pjesme s novog albuma Laissez–moi i La lune. Čak je i povjetarac pridonio da u Areni bude lijepa atmosfera.

Nakon što se bend vratio iz kluba Zazz nastavilo se s novim pjesmama Nous debout i Cette journée te je Zaz publiku navela da plješće i uzvikuje uz ritam benda. U set listu se ugurao još jedan stariji singl La fée. Pjesmama T’attends quoi i Déterre bend je završio nastup jako snažno te su uz ogroman pljesak publike napustili pozornicu.

Naravno Zaz se vratila na bis obradom pjesme Edith Piaf, Dans ma rue. Posljednja 21. pjesma koncerta bila je Le retour de soleil, bonus pjesma s novog albuma uz koju je Zaz predstavila članove benda ali i svoje tehničare što je rijetkost na koncertima ali naravno pohvalno. Zahvalila se publici i svima u organizaciji te uz ponavljajući refren Tous ensemble au cœur du soleil, Entrons dans la marche du soleil dovela koncert u pulskoj Areni kraju.

Zaz je sigurno sve u publici oduševila svojim nastupom ali i s nekoliko rečenica izgovorenih na hrvatskom jeziku makar pomoću šalabahtera. Nadamo da je i njoj bilo predivno te da nakon Zagreba prošle godine i ovog koncerta u Puli neće proći dugo vremena do njenog ponovog dolaska u Hrvatsku.

U nastavku članka pročitajte što je sve Zaz rekla na press konferenciji novinarima te na kraju pogledajte fotogaleriju s koncerta.

Na Press konferenciji Zaz se s novinarima družila oko pola sata te rado odgovarala na pitanja iako je priznala na kraju da joj je bilo čudno u ovako velikom društvu.

Kako vam se sviđa ovdje u Istri i jeste li probali neke od naših specijaliteta?

Jučer sam jela jastoga, sve u morskom menu je bilo super.

Kako vam se sviđaju naša vina?

Nisam još kušala vino.

Jeste li ste stigli okupati u moru?

Bila sam na plaži, sjela na kamen te se sunčala i bilo je lijepo ali nisam se okupala. Kako sam vidjela voda je prekrasna.

Da li je važniji sam instinkt ili školovanje u glazbi?

Ovo sve što sam ja napravila uglavnom je došlo instiktivno, ali naravno da i škola te talent utječu na stvaranje glazbe. Sve skupa pomiješano je najbolja kombinacija. Isprobala sam više vrsta žanrova glazbe, od swinga, popa te jazza ali nisam se nikad htjela odlučiti za samo jedan nego sam ih sve spojila i uklopila u nekakav svoj stil.

Kako će izgledati video spot za novu pjesmu Comme si Comme ca te gdje će te ga snimati?

Izgledati će nešto slično kao video za pjesmu Je Veux, s time da nikad sam voljela previše se reklamirati i živjeti od reklama. Želim živjeti od koncerata. Zarada od mojeg reklamnog materijala, majici, CD-a ide udruzi Colibris kojoj je cilj promicanje svijesti o važnosti obrazovanja, ekologije i poljoprivrede na način da se poštuju humanost i život.

Imate možda još kakav ekstremniji projekt snimanja video spota kao što ste snimali na vrhu Mt. Blanca, na Mjesec?

Možda ipak ne na Mjesec, ali voljela bih otići na Tibet.

Svi vas znaju da ste uvijek nasmijana i vesela, ali kako podnosite turneje, svaki dan nova lica, nove ljude?

Podnosim dosta lako jer u mojoj ekipi ima 17 ljudi, što tehničara što muzičara te smo se kao ekipa našli dobro. Svi jako volimo glazbu i svima nam je ona cilj te živimo kao u jednoj zajednici, odlično se slažemo i to jako pomaže tijekom dugih turneja.

Imate kakve ambicije pjevati na engleskom jeziku te se probiti u države engleskog govornog područja?

U svim državama u kojima sam nastupala pjevala sam na francuskom i nema veze na kojem jeziku se pjeva jer publika uvijek prihvati energiju mojih pjesmi. Naravno imala sam nastupa i na engleskom jeziku i na nekim drugim jezicima ali publika prihvati moj francuski. Ali volim uvijek uklopiti neku riječ iz države u kojoj nastupam u svoje pjesme.

Jeste li naučili neku hrvatsku riječ za reći publici u tijeku večerašnjeg koncerta?

Naravno, to je jako bitno i sigurno budem pripremila nekoliko riječi na hrvatskom.

Imate kakvu poruku za večerašnji koncert?

Jako mi je čudno vidjeti ovoliko puno ljudi oko mene na konferenciji, čak mi je to malo zastrašujuće jer ja sebe više nalazim u glazbi te ću večeras dati sve od sebe. Zahvaljujem se na vašoj prisutnosti. “HVALA”!

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.