Fotoreportaža: Pazin pod 13-ak cm snijega

Kao što su nam meteorolozi danima najavljivali, nakon kiše i susnježice tijekom petka navečer, u noći na subotu i Pazin je zahvatio snježni val i zabijelio ga, prema službenim podacima DHMZ-a, sa 13 cm snijega. Kako funkcionira život u gradu provjerili smo obilaskom gradskih ulica i kontaktom s nadležnim službama.
Zimske službe Istarskih cesta i pazinske „Usluge“ od ranog su jutra na terenu, čiste i posipavaju ceste prema utvrđenim prioritetima. Gradske su ulice većim dijelom očišćene, a ralicu smo sreli i na cesti prema Rusijanima.

Fotogalerija u nastavku članka.

Tek na pojedinim dijelovima ima ugaženog snijega, primjerice na ulazu na autobusni kolodvor i na raskršću kod Spomen doma. Što se pješačkih zona tiče, one su dijelom očišćene, no svakako bi se trebalo više posvetiti uklanjanju snijega u centru grada. Na Trgu slobode probijene su tek dvije uske staze, jedna uzduž, a druga poprijeko Trga. U ulici 25. rujna snijeg je očišćen na rubnom dijelovima dok je sredina još uvijek pod ugaženim snijegom. Šetalištem pazinske gimnazije prošla je ralica i uglavnom je očišćeno, ali pločnik između Doma zdravlja i apoteke još je uvijek pod snijegom. Čišćenju snijega prionuli su i brojni građani ispred svojih kuća kao i vlasnici lokala i trgovina.

Prema podacima HAK-a u Istri su zimski uvjeti u 13 sati bili na snazi na području Bujštine i Labinštine te na cestama preko Učke i Ćićarije. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Uobičajena gužva subotom ujutro danas je izostala, u gradu smo sreli tek poneke sugrađane koji su krenuli u kupovinu. Neustrašivi pazinski penzioneri koji se redovito okupljaju na Trgu ni danas nisu izostali, ali su se preselili pod krov i u ulaz bivše Robne kuće.

Neobično malo djece zamijetili smo na pazinskim ulicama i parkovima. Jesu li nam najmlađi zaboravili na zimske radosti? U potrazi za nekim snješkom naišli smo tek na jednoga na dječjem igralištu nedaleko Starog trga, a bio je djelo dvojice poodraslih mladića koji su očito uživali praveći svog „punk snješka“, dok se nedaleko njih grupa djece zabavljala na penjalici ne mareći previše za snježne radosti.

iPazin.net

1 komentar na “Fotoreportaža: Pazin pod 13-ak cm snijega”

  1. pp napisao:

    pank u snijegu :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.