Francuska donacija Pazinskom Društvu tjelesnih invalida

dti_pazin_2015_primopredaja_donacijeUdrugu DTI Pazin je u petak, 18. rujna, posjetio gosp. Gerard Paul Fourgerouse iz Organizacije A.I.P.M.R. (Aide Internationale aux Personnes a Mobilite Reduite), sa sjedištem u Francuskoj i podružnicom u Švicarskoj, povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilosti. Gospodin Gerard svake godine diljem Francuske prikuplja invalidska kolica i ostalu medicinsku opremu, te posjećuje različite zemlje svijeta kako bi iste donirao potrebitima. Ove je godine naša Udruga dobila tu čast da preuzme donaciju od čak 24 invalidska kolica i medicinske opreme.

Članovi naše Udruge već pokazuju interes za uporabu invalidskih kolica; prva kolica donirat ćemo već ovog tjedna jednoj našoj članici. Nadamo se da će ova donacija poboljšati kvalitetu mobilnosti i integracije, kako naših članova, tako i ostalim osobama s invaliditetom.

Gosp. Gerard stigao je iz Francuske svojim automobilom i osobno predao velikodušnu

donaciju našoj Udruzi. Članovi i zaposlenici Udruge, te Sanja Selar kao predstavnica Grada Pazina, dočekali su ga sa zakuskom, zahvalnicom, te autohtonim suvenirom našeg kraja, Istarskim kažunom. Porazgovarali smo o načinu rada njegove organizacije (više o njegovoj organizaciji možete naći na web stranici: http://aipmr.org/), te akcijama koje organiziraju. Gerard je izrazio zadovoljstvo radom naše Udruge i dočekom, te je izrazio želju za ponovnim susretom sa nama sljedeće godine, ponovo sa donacijom.

Gracijano Turčinović / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.