Franko Buda na mjestu predsjednika Istarskog boćarskog saveza zamijenio Valtera Krizmanića

2U Poreču je održana sjednica Skupštine Istarskog boćarskog saveza na kojoj je za novog predsjednika, do kraja mandatnog razdoblja ovog saziva Skupštine, odnosno do 2016. izabran Franko Buda, umjesto dosadašnjeg predsjednika Valtera Krizmanića koji je na tu dužnost podnio ostavku iz osobnih razloga.

Buda je dugogodišnji istaknuti boćarski aktivist, dugogodišnji tajnik jednog od najuspješnijih hrvatskih boćarskih klubova Istre Poreč, a jedan je od osnivača IBS-a u kojem je već 90-ih godina prošlog stoljeća obnašao dužnost predsjednika i tajnika. Pored toga profesionalno je zadnje četiri godine vodio jedan veliki sportski sustav, s obzirom da je bio zaposlen na radnom mjestu tajnika Sportske zajednice Grada Poreča na kojem je upravo na dan održavanja sjednice Skupštine IBS-a dočekao mirovinu.

– Zahvalio bih vam se na povjerenju koje ste mi ukazali izabravši me na ovu odgovornu dužnost predsjednika IBS-a koju prije svega doživljavam kao jednu veliku obvezu. Sve svoje znanje, umijeće, trud kao i bogato iskustvo djelovanja u boćarskom sportu uložiti ću u daljnji prosperitet IBS-a i istarskog boćanja općenito s obzirom da nam je zajednički zadatak da IBS ostane jedan od vodećih županijskih boćarskih saveza u Hrvatskoj, kao i jedan od najistaknutijih granskih sportskih saveza u Istri. Pored rada na još kvalitetnijem ustroju samog IBS-a kako bi on svojim djelovanjem postao još veća potpora našim boćarima, klubovima i svim ostalim našim članovima, posebnu pažnju u narednom ćemo razdoblju posvetiti mladima i razvoju ženskog boćanja. Pred nama su veliki zadaci, nekoliko je novih zakona i podzakonskih akta stupilo ili će stupiti na snagu unazad ili u narednih par mjeseci s kojima moramo uskladiti naš Statut kao i kompletnu aktivnost, – rekao je u svom obraćanju članovima Skupštine novi predsjednik IBS-a Buda koji se na svemu što je učinio za istarsko boćanje zahvalio i dosadašnjem predsjedniku Krizmaniću.

Umjesto još trojice članova dosadašnjeg Izvršnog odbora IBS-a, Čedomira Žulića, Romana Grižančića i Aleksandera Krta, koji su svatko iz svojih razloga podnijeli ostavke na dosadašnje dužnosti za nove članove IO-a izabrani su:

1. Nereo Fable, Boćarski klub Veteran Umag, Boćarski savez Grada Umaga
2. Davor Sloković, Boćarski klub Trio Pazin, Boćarski savez Grada Pazina
3. Loris Matković, Boćarski klub Krušvari Račice, Zajednica boćarskih klubova Grada Umaga

IO IBS-a stoga će do kraja mandatnog razdoblja ovog saziva Skupštine djelovati u sastavu:

1. Franko Buda, predsjednik
2. Tanja Grubiša, dopredsjednica
3. Dario Rabar
4. Boris Nadenić
5. Nereo Fable
6. Davor Sloković
7. Loris Matković
8. Valer Ivančić, predstavnik Zbora trenera IBS-a – bez prava glasa
9. Denis Peršić, predstavnik Zbora sudaca IBS-a – bez prava glasa

Na istoj sjenici Skupštine IBS-a izabrani su i predstavnici IBS-a u novi saziv Skupštine Hrvatskog boćarskog saveza.

1. Franko Buda – po funkciji prema odredbama Statuta IBS-a
2. Tanja Grubiša
3. Denis Peršić
4. Kristijan Klarić
5. Loris Matković

Na sjednici Skupštine je između ostalog usvojeno i izvješće o radu za tekuću godinu koje je podnijela dopredsjednica Grubiša.

U punopravno članstvo IBS-a primljen je BK Veteran iz Umaga dok je izglasan prestanak članstva BK Pula II i BK Sveti Petar u Šumi.

Na kraju sjednice dodijeljeni su pehari svim prvacima istarskih boćarskih liga i gradsko-općinskih liga istarskih boćarskih središta za sezonu 2013/14.

Prva A IBL – LADIĆI
Prva B IBL – VRH
Druga IBL – sjever – ISTRA KOZARI
Druga IBL – jug – KRŠAN
Treća IBL – Pula Labin – RAKALJ
Treća IBL – Pazin Rovinj – ROVINJSKO SELO
Treća IBL – Umag Buzet – OSLIĆI
Treća IBL – Poreč – NOVO NASELJE, Poreč
Boćarska liga Pula – VERUDA, Pula
Boćarska liga Labin – STEPČIĆI
Boćarska liga Pazin – Buzet – MOTOVUN
Boćarska liga Bujštine – SAVUDRIJA
Boćarska liga Poreč – VELENIKI

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.