Franko Pincan se brani šutnjom

2Na pazinskom Općinskom sudu počelo je suđenje Franku Pincanu (31) iz Kaštelira zbog devet kaznenih djela, osam teških krađa i jedne krađe, u razdoblju od veljače do sredine travnja prošle godine. Pincan je na suđenje dovezen iz pulskog zatvora gdje izdržava zatvorsku kaznu, a svoj je iskaz dalo sedam oštećenika.

Pincan je na početku suđenja odbio izjasniti se o krivnji po točkama optužnice iako mu je branitelj po službenoj dužnosti savjetovao drugačije. “Ne želim se izjasniti i branit ću se šutnjom. O krivici također ne želim ništa reći”, kazao je Pincan. Branitelj je od suda zatražio da se ovaj postupak sjedini s još tri u tijeku protiv Pincana na pazinskom sudu radi ekonomičnosti i jer se radi o istovrsnim kaznenim djelima.

Prvi je iskaz dao Edo Benčić iz Motovuna kojemu je lanjskog 7. travnja provaljeno u ugostiteljski objekt Vidik u Motovunu. Vlado Kušće svjedočio je o provali u Lovački dom društva Srnjak iz Grožnjana.

Nevija Paulić iz Rijeke svjedočila je o provali u svoju vikendicu u Barićima kraj Višnjana lanjskog 6. travnja. Slovenskom državljaninu Zoranu Erženu iz Idrije provaljeno je u vikendicu između 10. veljače i 10. ožujka u mjestu Bolara kod Grožnjana.

Ecia Tončič iz Kopra svjedočila je o provali u vikendicu kraj Brtonigle. Vladimiru Laganisu iz Oprtlja je provaljeno u radni stroj 7. travnja na kamenolomu Sveta Lucija odakle je ukradeno oko 80 litara dizela. Iskaz je dao i Igor Klun iz Ljubljane, kojemu je provaljeno u vikendicu kod Novigrada.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.