Frndalići pomažu udruzi “Hoću-mogu”

U dječjem vrtiću Cerovlje – Pazinski Novaki, u skupini Frndalići, bilo je ponovno radno. Svake godine djeca uz pomoć svojih teta i roditelja izrađuju razne ukrase, božićne vjence, peku božićne kolačiće i štošta drugo, da bi te rukotvorine prodali na božićnom sajmu te donirali nekome kome je to potrebno. Ove godine ta čast je pripala udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Hoću-Mogu” iz Pazina.

Udruga je posebno dirnuta kad se najmanji i najmlađi angažiraju oko pomoći drugima, a ove godine su mališani tj. Frndalići, uz pomoć svojih teta i roditelja bili više nego vrijedni te su izrađivali božićne kućice od ispečenih medenjaka i raznih slatkiša, koje su bile preljepe izgledom a preslatke i još bolje okusom, zatim isto tako odlične čajne kolačiće, domaće marmelade i ukrase i sve to prodali na božićnom sajmu u Pazinu u petak 23.12.2016., te odlučili da ove godine sav prihod od prodanih rukotvorina doniraju udruzi “Hoću-Mogu” čiji je član i jedan njihov mali Frndalić.

Veoma hvalevrijedna akcija teta Ingrid Baxa, Mirne Krizmanić i Amelije Lušetić, i svih roditelja, kojom uče i potiču djecu već u ranoj dobi da pomažu onima kojima je potrebno, te isto tako da prihvaćaju različitosti oko sebe.

Donirana sredstva biti će iskorištena u svrhu nastavka provođenja Vojta terapije koju Udruga nudi.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.