Fronta pred vratima, Meteoalarm i ESTOFEX izdali oštra upozorenja

Preko našeg područja večeras će se premjestiti vrlo izražena hladna fronta, lokalno uz mogućnost jakog nevremena.

Izdana oštra upozorenja

Meteoalarm je izdao visoki narančasti stupanj upozorenja za Istru i Kvarner. Upozorava se na jača lokalna grmljavinska nevremena uz prolazno olujne udare vjetra, obilnu kišu i tuču. Za more je izdano žuto upozorenje i to zbog jačanja bure u noći na subotu.

ESTOFEX je najžešća upozorenja izdao za sjevernu Italiju, odnosno područje sjeverozapadno od Istre gdje može biti izoliranih superćelija uz pojavu pijavica i tornada. Također, upozorava se na mogućnost razorne tuče.

Smirivanje sutra prijepodne

Postupno smirivanje vremena sa zapada očekuje nas sutra poslijepodne. Zapuhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima prolazno jaka bura, posebice na srednjem Jadranu gdje može doći do razvoja vrlo snažnih olujnih grmljavinskih ćelija. Bura će nastaviti puhati i tokom nedjelje.

Nova promjena vremena krajem idućeg tjedna?
Iako promjena vremena još nije ni nastupila, na prognostičkim modelima krajem idućeg tjedna već se nazire nova jaka hladna fronta. Fronta će vjerojatno biti izraženija u odnosu na današnju, a mogla bi označiti postupan ulazak u period ne odveć vrućeg te promjenjivog vremena.

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.