Furbaćona u Lindaru, Vodnjanu, Matuljima

FurbaćonaNa konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula danas je najavljeno gostovanje predstave “Furbaćona” 11. srpnja u Lindaru. Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK-a, istaknula je veliko zadovoljstvo prvim gostovanjem ove predstave iz programa Čakavske scene. Nastala je prema renesansnoj komediji Angela Beolca Ruzzantea “La Moscheta” (Mušica), a na lindarskom govoru napisao ju je Branko Lučić.

– Predstava gotovo u cijelosti počiva na pulskim snagama (redatelj je Jasminko Balenović, glumci su Romina Vitasović, Rade Radolović i Alfredo Kocijančić, scenograf Robert Pauletta, kostimografkinja Marinela Jeromela, skladatelj Bruno Krajcar), a glume i Teo Tiani iz Rovinja te Denis Brižić iz Rijeke, rekla je Jeromela Kaić na konferenciji za novinare.

Darko Zidarić, predsjednik Mjesnog odbora Lindar, rekao je da će se predstava upriličiti u 21 sat u mjesnoj forteci, u sklopu obilježavanja blagdana sv. Mohora i Fortunata – Mohorove.

– Budući da je predstava vezana uz Lindar i da je autor rodom iz Lindara, činilo mi se vrlo zanimljivim upriličiti je u povodu našeg blagdana, istaknuo je Zidarić.

Gordana Androšić, zamjenica predsjednika MO-a, rekla je da su gostovanje omogućili brojni sponzori.

Jeromela Kaić najavila je gostovanje “Furbaćone” 22. srpnja u Vodnjanu i 25. u Matuljima.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.