Gastro manifestacija “Šetimane fritaja središnje Istre” od 01. do 30. travnja 2019.

Nova gastro manifestacija u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre – “Šetimane fritaja središnje Istre”, odvijat će se od 01. do 30. travnja 2019. u ugostiteljskim objektima na području navedene TZ. U navedenom razdoblju, naši ugostitelji nudit će ovo tradicionalno istarsko jelo u kombinacijama raznih sastojaka, prije svega samoniklog bilja, dostupnog upravo na proljeće.

Fritaje po promotivnoj cijeni od 30 kuna, nudit će:

  • Restoran Čiže (Trviž) – fritaju sa šparogama i pancetom, s mladim lukom i pancetom, s povrćem te s dvije vrste sira;
  • Konoba Marino (Gračišće) – fritaju DORA – fritaja s domaćom pancetom; ANTEA – s rikulom, VITA – s koromačem; Boljunska konoba (Boljun) – fritaju sa šparogama, sa šparogama i pancetom, sa šumskim gljivama te fritaju s klobasicama;
  • Restoran Castle Belaj (Belaj) – fritaje od prepeličjih jaja s pršutom i divljim šparogama, s mrkvom i vlascem te s gljivama; Konoba Vela Vrata (Beram) – fritaju s klobasicama, s vrganjima i pršutom te sa šparogama;
  • Agroturizam Stara Štala (Borut) – fritaju s vazmenim lukom (škalonja) i domaćim sirom, s vazmenim lukom (škalonja) i domaćom pancetom, s domaćom klobasicom, s maslačkom te s domaćom klobasicom i maslačkom.

Posebnu ponudu tijekom manifestacije imat će i Pizzeria Peperone (Pazin), koja će nuditi pizzu „fritaja“ (sir, panceta, artičoke, jaje) i tortilju „Fritajito“ (kozice, šparoge, jaje, sir) po promotivnoj cijeni od 40 kuna.

Suorganizator “Šetimana fritaja središnje Istre” je Udruženje obrtnika Pazin, a pokrovitelj UO za poljoprivredu Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na http://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events?id=2063

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.