Gavrilović preuzeo Puris

Pazinska puricaMesna industrija Gavrilović stekla je 98,33 posto temeljnog kapitala pazinske tvrtke Puris, odnosno 615.354 dionica, čime je postala njen novi vlasnik – donosi Barkun.hr

Ugovor o prijenosu dionica Gavrilović je sklopio sa tvrtkama Hypo Alpe-Adria-Ulaganja d.o.o., Puris Verwaltungs und Beteiligungs iz Austrije te Hypo Alpe-Adria-Investom, stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi. Temeljni kapital Purisa iznosi 125.610.200 kuna i podijeljen je na 625.801 redovnih dionica izdanih bez nominalnog iznosa. U skladu s zakonom Gavrilović izvještava Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, Zagrebačku burzu, Puris i javnost o stjecanju više od 25 posto od ukupnog broja glasova koje daju dionice Purisa s pravom glasa.

Također, Gavrilović se obvezuje objaviti ponudu za preuzimanje svim dioničarima Purisa koji su vlasnici dionica s pravom glasa, pod uvjetima i na način određen Zakonom o preuzimanju dioničkih društava.

Barkun.hr

2 komentara na “Gavrilović preuzeo Puris”

 1. zeleni napisao:

  A Đuro (Gavrilović) je većinski vlasnik i “Istracommerca”,vlasnika boćarske dvorane.Kako je Đuro zapravo postao vlasnik “Istracommerce” -a i dvorane sagrađene samodoprinosom i zajedničkim angažmanom tadašnje općine i glavnih privrednih subjekata Pazina i pazinštine?
  Grad Pazin sada pred ustavnim sudom očajnički pokušava osporiti ”
  Istracommerce”-ovo vlasništvo nad dvoranom a biti će zanimljivo otkriti i koja je uloga nekih eminentnijih lokalnih političara na čelu s Igorom Merlićem u cijeloj toj priči.Merlić kao(bivši) predsjednik podružnice stranke koja upravlja gradom i brani interese građana a s druge strane privrednik koji brani interes firme i vlastitog vlasničkog udjela?Merlić protiv Merlića?Tko je od njih dvojice pobijedio? Hm,hm…
  Ne bi Marko svirao da je to gradska dvorana…

  1. crveni napisao:

   e marko marko sunce ti….

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.