Geneza ponovno pokreće pazinski Puris

PurisNakon višemjesečnih pregovora Odbor vjerovnika danas je jednoglasno prihvatio ponudu Geneze za ulazak u pazinski Puris. Ovom odlukom Puris, koji je u stečaju od rujna 2012. godine, započinje novo razdoblje. Predstavnici vjerovnika – Ministarstva financija, malih vjerovnika, radnika i lokalne samouprave tako su jednoglasno podržali Genezu i odlučili o budućnosti Purisa.

Poslovni rezultati tvrtke Geneze zasigurno su doprinijeli ovoj odluci, a jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti je rezultat poslovanja u rovinjskoj Mirni”, piše u zajedničkom priopćenju Purisa i Geneze.

Navodi se i da će zakupom “poslovne cjeline Puris d.d. u stečaju” Geneza pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika i u prodaju u idućem razdoblju uložiti svoj kapital, sva svoja znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog brenda na tržištu.

Geneza će zaposliti 80 djelatnika, a po pokretanju primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će 40 dodatnih radnika.

“Za Puris d.d., ali i cijeli pazinski kraj, koji je tradicionalno i prepoznat po Purisu, počinje nova budućnost”, zaključuje se u priopćenju.

glasistre.hr

4 komentara na “Geneza ponovno pokreće pazinski Puris”

 1. vajkkontra napisao:

  E sad mi pala jako dobra ideja na pamet za koju bi volija da pročita krulčić. Možda bi moga umjesto onega svojega fantazi parka sagradit novi koluseum. Jer definitivno kad su sve firme u pazinu propale da s nečim zabavlja gladne i starije. JER ovakvi članci su smijurija kao gledat film lolek i bolek

 2. kilroy napisao:

  Sretno Purisovcima

 3. oh napisao:

  Ali dozvolit jedan uspješan “Puris” da se uništi i sad kad je već velika konkurencija, nanovo. Strahota.

 4. puran napisao:

  Kako misliš da je neki “dozvoli”?
  Puris je propa najviše zbog sebe samega, zbog lopova i muljaža ljudi unutar firme, i zbog nesnalaženja odgovornih u novin tržišnin i recesijskin okolnostima.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.