George Bush stiže večeras u Zagreb

Sjedinjenih Država George W. Bush sa suprugom Laurom poslijepodne stiže u posjet Hrvatskoj. U Zagrebu će se danas sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem, a sutra s premijerom Ivom Sanaderom i ostalim dužnosnicima.

Nevladine udruge najavile su održavanje prosvjeda na Cvjetnom trgu u Zagrebu zbog neslaganja s Bushevom politikom. Drugi “bučni” prosvjed najavljen je na Trgu Francuske Republike gdje će se prosvjednici okupiti u 17 sati.

“Pozivamo nezadovoljno i poniženo građanstvo da ponesu transparente, zviždaljke, bubnjeve i sve ostalo što nađu pod rukom da prosvjed bude što bučniji kako američki predsjednik ne bi ostao samo na dojmovima pokornosti koje će mu ostaviti pomno birana ekipa na Markovom trgu”, stoji u pozivu na prosvjed.

Gužvi neće biti, ali…

U subotu je predviđeno Bushevo obraćanje hrvatskim građanima na Trgu svetog Marka. Policija upozorava građane da se u poslijepodnevnim satima, kada se očekuje prolazak štićene kolone od Zračne luke Zagreb prema centru grada, vozilima ne upućuju prema širem središtu grada.

U ZET-u poručuju kako će u trenucima dok štićena kolona bude prolazila ulicama, njihova vozila privremeno prestati prometovati odnosno slijediti upute MUP-a na terenu. Normalizacija prometa uslijedit će čim se za to stvore uvjeti.

U policiji tvrde kako se u vrijeme prolaska kolone ne očekuju dulji zastoji u prometu, međutim građanima preporučuju korištenje javnog gradskog prijevoza ili pješačenje.

Na Trg svetog Marka samo s pozivnicom

George Bush danas će se sastati s predsjednikom Mesićem u Uredu predsjednika. Nakon toga slijedi svečana večera na koju su pozvani pripadnici akademske zajednice, političkog života, gospodarstva, kulture i sporta.

Za subotu je predviđen susret s premijerom Sanaderom i ostalim članovima Vlade u Banskim dvorima. Nakon toga Bush će se na Trgu svetog Marka obratiti hrvatskim građanima koji će na trg moći ući samo s posebnim ulaznicama odnosno pozivnicama.

U Zagreb dolazi i izaslanstvo u kojem su državna tajnica Condoleezza Rice, savjetnik za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley i ostali suradnici.

Index.hr

3 komentara na “George Bush stiže večeras u Zagreb”

  1. Anonimno napisao:

    Bush je najobičnije govno. Žalosno je što ima ljudi koji mu vjeruju.

  2. Anonimno napisao:

    vojni savez u koji će uskoro i srbija, malo ratujemo malo šarcu dajemo…

  3. Anonimno napisao:

    nikoviše neće da nas bije hahahahahahha

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.